16 idei care iti vor arata viata dintr-o alta perspectiva

perspectiva

Nu exista bun sau rau, frumos sau urat, usor sau greu, totul tine de perspectiva din care vezi fiecare situatie in parte.

“Niciodata doua persoane nu au citit (la fel) una si aceeasi carte.” – Edmund Wilson

Uite care sunt cele 16 idei care consider ca iti vor schimba perspectiva pe care o ai asupra vietii:

  1. Fericirea fuge de cei care nu sunt recunoscatori pentru ceea ce au. Cand viata iti da toate motivele sa fii negativ, gândeste pozitiv. Stii cum se spune: “daca viata iti da lamai, fa limonada”. Stiu ca este greu, dar, decat sa te plangi ca ai un kg de lamai (probleme), mai bine faci ceva cu ele (le transformi in provocari), pana nu ajung sa se strice (timpul oricum trece).

2. Cea mai bogata persoana nu este cea care are cel mai mult, ci aceea care are nevoie de putin. Bogatia este o stare de spirit. Doreste-ti mai putin si apreciaza mai mult ceea ce ai. Fii recunoscator pentru viata ta, pentru sanatatea ta, familia ta, prietenii tai, casa ta. Multi oameni nu au aceste lucruri.

3. Este nevoie de curaj sa cresti si sa devii cine esti cu adevarat. Nu te teme de schimbare. Ai putea pierde ceva bun, dar ai putea obtine, de asemenea, ceva mare.

4. Cele mai multe dintre temerile tale sunt mult mai mari in mintea ta decat sunt in realitate.Vei vedea acest lucru imediat ce te hotarasti sa le faci fata.

5. Daca esti suficient de norocos pentru a avea doua optiuni bune, alege-o mereu pe cea care te sperie cel mai mult, pentru ca ea te va ajuta sa cresti cel mai mult.

6. Nu te stresa pentru usile ce s-au inchis inspatele tau. Usi noi se deschid in fiecare moment si le vei vedea daca mergi inainte, pas cu pas. Nu pierde momentul prezent gandindu-te la trecut. Fa tot ce tine de tine si traieste fiecare clipa. Ziua de maine va aduce solutiile la problemele de azi.

7. Fiecare situatie dificila poate fi o scuza pentru performanta slaba sau o oportunitate pentru excelenta, in functie de perspectiva pe care o alegi.

8. Chiar si atunci cand iti este greu fii cu zambetul pe buze. Daca zambesti nu inseamna neaparat ca esti fericit, poate insemna si ca esti puternic. Si tu esti!

“Zambeste mereu si viata se va plictisi sa te mai supere.” – Anonim

9. Cresterea este dureroasa. Schimbarea este dureroasa. Dar, in cele din urma, nimic nu este la fel de dureros ca statul pe loc.

  “Daca crezi ca aventura e periculoasa, incearca rutina, e letala.”

Paulo Coelho

10. Apreciaza darul de a fi capabil sa lucrezi din greu pentru ceea ce vrei cel mai mult. Si, aminteste-ti ca, daca faci ceea ce-ti place, daca lucrezi la visul tau si nu la al altora, nimic nu este cu adevarat “de lucru”.

“Poti sa esuezi facand lucrurile care nu-ti plac. Asa ca mai bine esueaza facand ceea ce iubesti.” – Jim Carrey

11. Fa ce trebuie sa faci, dar lasa spatiu pentru a putea fi flexibil. Nu-ti umple viata cu planuri rigide. Uneori se intampla momente deosebite ce nu sunt planificate si regrete mari apar prin faptul ca nu ajungi sa faci exact ceea ce ai planificat.

12. In loc sa te infurii pentru ce spun altii, mai bine alege sa asculti, sa fii atent si sa devii mai puternic, intr – un fel sau altul, din cauza lor.

13. Viata nu iti ofera intotdeauna oamenii si situatiile pe care ti le doresti, ea ofera oamenii si situatiile de care ai nevoie pentru a evolua.

14. Cei mai puternici dintre noi nu sunt cei care dau dovada de tarie exterioara, ce se poate vedea, ci aceia care au castigat batalii interioare de care aproape nimeni nu stie. Nu poti vedea intotdeauna durerea oamenilor, dar ei pot simti intotdeauna bunatatea ta.

15. Trei lucruri te definesc in cele din urma: rabdarea cand nu ai nimic, atitudinea ta cand ai totul, si pe cine ajuti ori de câte ori ai posibilitatea.

“Fii bun de câte ori se poate. Şi întotdeauna se poate.” – Dalai Lama

16. Fii umil! Fii docil! Lumea este mai mare decat punctul tau de vedere asupra lumii. Intotdeauna exista loc pentru o noua idee, un nou pas, o noua perspectiva … un nou început.     

In incheiere te las cu o scurta poveste 🙂

Intr-o zi un tata bogat si-a dus copilul sa-si petreaca o noapte la o familie foarte saraca, cu scopul de a-i arata acestuia realitatea vietii oamenilor care nu au bani.

La intoarecere acasa tatal l-a intrebat pe copil despre ceea ce crede in privinta experientei traite, iar acesta i-a raspuns:

”Tata, a fost o experienta foarte buna. Am invatat ca noi avem un caine, iar ei au patru caini, noi avem o piscina, iar ei au lacul intreg, noi avem un acoperis luminos, dar ei au cerul cu stelele si luna, noi avem o veranda si o gradina frumoasa, iar ei au padurea intreaga”.

Tatal sau incremeni la cele auzite, iar fiul sau incheie.

”Iti multumesc tata, ca mi-ai aratat ce saraci suntem”.

SURSA

Daca ti-au placut acest idei te invit sa dai un share.

dezvoltare personala

Urmeaza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

urmeaza-ti fericirea

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *