6 tehnici de a trece peste momentele mai putin placute

emotiile

 Sunt momente in viata care se petrec fara voia noastra, fara ca noi sa avem cel mai mic control asupra lor. Si astfel de momente sunt de foarte multe ori neplacute.

Aproape zilnic avem parte de situatii care ne pun la incercare calmul si care ne creeaza o stare de nervozitate.

Devenim agitati, ne intristam, suferim, ne infuriem. Toate aceste sentimente, experimentate zilnic, devin parte din natura noastra, ajungem sa ne identificam cu ele.

Nu putem controla tot ce se intampla in viata noastra dar putem controla modul in care reactionam la ceea ce se intampla.

Din punctul meu de vedere trebuie sa incetam sa mai opunem rezistenta acestor evenimente negative.

De ce sa continuam sa ne luptam cu ele cand evem posibilitatea sa le transformam?

Atitudinea noastra are puterea de a transforma problemele in obstacole si esecurile in lectii.

Totul tine de perceptia noastra, de modul in care privim situatiile asa-zise negative.

Emotiile pozitive nu pot exista in prezenta emotiilor negative.

Una din aceste doua categorii va ajunge sa o domine pe cealalta.

Daca zi de zi ne lasam invadati de sentimentele negative acestea vor pune stapanire pe viata nostra si vom ajunge sa le cautam in orice situatie. Vom deveni dependenti de ele.

Probabil te intrebi cum este posibil acest lucru cand tot ce ne dorim este sa fim fericiti.

Hai sa ne gandim putin la persoanele fumatoare. Mai mult ca sigur fiecare fumator, cand a tras primul fum, a tusit si a avut o senzatie neplacuta. Dar cu timpul s-a obisnuit cu acea senzatie si a devenit dependent de ea.

Cu siguranta si fumatorii tin la sanatatea lor dar, cu toate astea, continua sa fumeze.

La fel se intampla si cu emotiile negative.

Fericirea are nevoie de practica pentru a fi dobandita.

Nu ai intalnit niciodata persoane care au mai mereu o fata serioasa sau chiar incruntata, care nu stiu ce este ala un zambet si care nu stiu sa se bucure din tot sufletul nici macar cand viata le surade?

Pentru a descoperi fericirea trebuie sa traim zilnic cat mai multe emotii pozitive si sa eliminam din viata noastra emotiile negative.

In continuare iti prezint sase tehnici/trucuri pe care eu le folosesc pentru a impiedica, pe cat posibil,  sa intre in viata mea emotiile negative:

  1. Ma intreb daca merita cu adevarat sa ma enervez, sa ma consum. De multe ori am observat ca ma enervam fara sa am un motiv cu adevarat serios (si in prezent mai am uneori astfel de momente) asa ca de fiecare data cand simt ca ma cuprinde o stare de suparare imi pun aceasta intrebare – “oare merita sa ma enervez pentru asta?”
  2. Ma gandesc ca peste cateva ore, zile, luni, cand imi voi aminti de acele momente, ele nu vor mai avea nici o importanta. Ma refer aici la situatii care ma afecteaza pe moment dar care, odata cu trecerea timpului, vor deveni simple amintiri care nu mai au nici o incarcatura emotionala. Spre exemplu: de ce sa ma enervez ca m-a prins radarul cand stiu ca peste o luna asta nu va mai avea nicio importanta?
  3. Ma gandesc la ce am si nu la ce imi lipseste, la ce am castigat si nu la ce am pierdut. Esecurile fac parte din viata. Victoriile nu au puterea de a ne cali, in schimb esecurile o au.
  4. Ma gandesc la cei care au reusit cu resurse mai putine decat ale mele si in situatii mai dificile decat ma aflu eu. Acest gand ma ajuta sa ma opresc din a ma plange si imi da motivatia necesara pentru a continua.
  5. Ma gandesc la visul meu si la faptul ca singura modalitate de a-l atinge este sa merg eu spre el, pentru ca el nu va veni niciodata la mine. Fac acest lucru zilnic pentru a ma asigura ca nu ma abat de la drumul pe care am pornit.
  6. Imi amintesc cat de grele sunt regretele. Am pierdut multi ani stand in fata televizorului asteptand momentul favorabil pentru a face ceva. Actionand pot ajunge la doua rezultate: fie realizez ce mi-am propus, fie invat o lectie. In ambele cazuri evit regretele.

Acestea sunt tehnicile de care ma ajut eu pentru a trece peste momentele mai putin placute din viata. Recunosc ca nu au efectul dorit de fiecare data dar de cele mai multe ori ma ajuta foarte mult.

Urmeaza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

PS: Spune-mi, te rog, intr-un comentariu cum treci tu peste momentele dificile.

PSS: Daca ti se par utile aceste tehnici da un share pentru ca ele sa ajunga la cat mai multe persoane.

arrow4-red

image3035

Comments

comments

One thought on “6 tehnici de a trece peste momentele mai putin placute

  1. Pingback: Ai o problema? Foarte bine! | Dezvoltare personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *