7 intrebari care iti vor deschide ochii

constientizareDe-a lungul timpului ne-am format la nivel subconstient anumite programe care, in prezent, stau la baza tuturor deciziilor pe care le luam.

Pentru a reusi sa schimbam anumite programe de care nu suntem multumiti este nevoie mai intai sa le costientizam, sa le aducem la un nivel constient.

Mai jos sunt sapte intrebari care ne pot ajuta sa facem acest lucru.

1. Sunt in momentul de fata multumit de ceea ce sunt, de job-ul pe care il am, de drumul pe care il urmez?

Pentru a putea sa evoluam, sa ne dezvoltam, trebuie sa constientizam situatia in care ne aflam in prezent.

2. Stiu in ce directie vreau sa ma indrept, ce anume m-ar face fericit?

Daca nu stii ce anume iti doresti sa faci in viata, ce anume cauti nu ai cum sa ajungi sa fii fericit. Poate exista anumite cazuri in care ajungi printr-o intamplare sa faci ceva si sa constati ca iti place si ca munca respectiva te face fericit/a. Dar esti dispus/a sa lasi totul la voia intamplari in speranta ca intr-o buna zi va aparea ceva ce te va face fericit/a?

Exista o mare diferenta intre “trebuie sa-mi caut altceva de munca pentru ca ceea ce fac acum nu-mi mai place” si “stiu ce vreau sa fac de acum incolo; voi renunta la ce fac acum pentru a face X (ceva concret)”.

3. Care sunt valorile mele?

Fa un top al primelor 3 valori dupa care te ghidezi in viata.

Daca nu stii ce sa raspunzi la intrebarea 2, stabilind care este sistemul de valori dupa care iti ghidezi viata te va ajuta.

4. Ce anume ma face sa fiu nefericit (in anumite momente sau in genral, depinde de caz)?

Foarte multe persoane sunt nefericite dar nu stiu exact de unde vine aceasta stare, ce anume o declanseaza. Ar dori sa faca o schimbare dar nu stiu ce anume sa schimbe.

Mai uita-te o data pe lista de valori si vezi daca ceea ce faci in fiecare zi este in concordanta cu valorile din top 3 sau esti “fortat” prin diverse metode sa faci altceva.

5. Ce anume ma impiedica sa-mi urmez visul?

De cele mai multe ori ceea ce credem ca ne lipseste pentru a ne urma visurile sunt simple scuze izvorate din frica de schimbare, lipsa de incredere in propria persoana sau din “incurajarile” celor din jur sa ramanem unde suntem.

Daca noi ajungem sa credem ca, spre exemplu, lipsa banilor ne tine pe loc, atunci cand vom avea bani tot nu vom porni la drum si vom gasi o alta scuza pentru ca banii nu au reprezentat motivul real.

Mintea noastra foloseste scuze exterioare, gen :banii, timpul, familia, statul etc., pentru ca sunt mai usor de acceptat decat adevaratele motive.

De aceea este foarte important sa descoperim care sunt adevaratele noastre piedici.

6. De ce accept situatia in care ma aflu acum daca nu ma face fericit/a?

Are mare legatura cu intrebarea 5 si ne ajuta sa aflam care sunt adevaratele motive pentru care ne traim viata asa cum ne-o traim.

7. Ce anume ar trebui sa fac pentru a fi mai aproape de drumul pe care as dori sa-l urmez?

Sa spunem ca ne-am dori sa fim antreprenori. Nu putem ca peste noate sa ne apucam de antreprenoriat sau cel putin nu este recomandat. Din punctul meu de vedere trebuie sa existe o perioada de pregatire in care continuam sa facem ceea ce faceam pana a lua decizia de a deveni antreprenori iar in paralel ne informam despre ce presupune sa fii un antreprenor. Poate trebuie sa ne dezvoltam anumite calitati, deprinderi.

Recomand sa se raspunda in scris la aceste intrebari pentru ca in felul acesta vor avea un impact mai puternic.

Urmeaza-ti fericirea!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *