8 carti de dezvoltare personala

carti de dezvoltare personala

Eu nu fac parte din categoria celor care au inceput sa citeasca de mici si reusesc sa devoreze o carte in cateva zile. Am inceput sa ma imprietenesc cu aceasta activitate abia dupa terminarea facultatii, mai mult de nevoie, pentru ca am realizat ca citind ma pot dezvolta si pot deveni persoana care imi doresc sa fiu.

Exista o multitudine de carti despre dezvoltare personala si pentru cineva care nu obisnuieste sa citeasca o carte pe saptamana sau la doua saptamani este o adevarata provocare sa gaseasca cele mai bune carti pe acest domeniu pentru a nu pierde timp si bani.

Sunt constient ca din fiecare carte poti invata cate ceva dar sunt putine cele care folosesc un limbaj simplu, fiind astfel usor de citit; care iti aduc un plus de valoare cu fiecare pagina citita; care reusesc sa te trezeasca; care reusesc “sa te impinga de la spate”, sa iti dea un plus de energie si entuziasm; care sa te faca sa crezi ca totul este posibil chiar si pentru tine.

Nu am citit foarte multe carti la viata mea dar din cele citite am ales doar cateva, doar pe cele care pe mine m-au ajutat foarte mult si care consider ca au puterea de a genera acea schimbare de care ai nevoie.

Ai mai jos o lista cu 8 astfel de carti

1. Un pamant nou de Eckhart Tolle.un pamant nou

Invata cum sa-ti invingi cel mai mare dusman, egoul personal.

Din punctul meu de vedere aceasta este cea mai valoroasa carte de dezvoltare personala. Cu ajutorul ei iti poti construi o temelie puternica pe care poti evolua linistit, fara sa ai surpriza ca la un moment dat sa se prabuseasca tot.

2. Schimband gandirea, iti schimbi viata de Brian Tracy.schimband-gandirea_iti-schimbi-viata_2011_mare

Titlul spune totul despre aceasta carte. Ea te invata, printr-un limbaj simplu si exercitii practice, ce si cum sa faci ca sa-ti schimbi gandirea pentru a ajunge sa traiesti viata pe care ti-o doresti.

 

3. Cheia succesului. Gandirea pozitiva de Napoleon Hill si W. Clement Stone.cheia-succesului-gandirea-pozitiva

O carte care pe mine m-a ajutat foarte mult si care consider ca are puterea de a-l face si pe cel mai negativist om sa creada ca totul este posibil atat timp cat ai o atitutudine corecta.

 

4. Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul de Robin S. Sharma.calugarul-care-si-a-vandut-ferrari-ul

In aceasta carte vei afla mai multe despre cele 7 virtuti ale unei vieti iluminate:

– stapaneste-ti mintea

– urmeaza-ti scopul

– exerseaza kaizen-ul

– traieste disciplinat

– respecta-ti timpul

– serveste-i pe ceilalti in mod altruist

– imbratiseaza prezentul

5. Cele 4 legaminte. Cartea intelepciunii Toltece de Don Miguel Ruizcele 4 legaminte

Cele 4 legaminte sunt, din punctul meu de vedere, principiile pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le urmam pentru a avea o viata linistita si implinita.

 

6. Al cincilea legamant de Don Miguel Ruiz si Don Jose Ruizal-cincilea-legamant

Pe langa cele 4 legaminte autorul vine cu o continuare si ne prezinta al cincilea legamant.

 

7. Saptamana de lucru de 4 ore de Timothy Ferriss  saptamana de lucru de 4 ore

Timothy Ferriss duce viata pe care sunt convins ca majoritatea ne-o dorim: munceste cat vrea, unde vrea, ajungand in felul acesta sa calatoresca prin toata lumea. Daca vrei sa afli cum a ajuns sa traiasca in felul acesta si sa vezi ce sfaturi da, pentru ca oricine sa poata ajunge ca el, te invit sa citesti aceasta carte.

 

8. Psihologia persuasiunii de Kevin Hogan            psihologia persuasiunii

Iti dezvaliue toate secretele persuasiunii.

 

 

 

Acestea sunt cartile care pe mine m-au ajutat foarte mult si pe care ti le recomand din tot sufletul. Daca ai si tu astfel de carti, care te-au impresionat si ti-au adus un plus de valoare in viata, te invit sa vorbesti despre ele intr-un comentariu.

Investeste in tine, in educatia ta iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Urmeaza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

PS: Te invit da dai un share pentru ca aceste carti de dezvoltare personala sa ajute cat mai multe persoane.

arrow4-red

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *