Ai grija cu ce-ti hranesti subconstientul

subconstient

Am inceput de curand sa citesc despre Theta Healing  si undeva pe la inceputul cartii  am gasit ceva foarte interesant despre rolul cuvintelor in viata noastra, despre cum sunt ele procesate de subconstient.

Mi s-a parut foarte interesant ce am citit incat am hotarat sa dezvolt putin si sa-ti spun si tie.

Aud tot mai multe persoane ca se feresc de cuvantul “trebuie” pe motiv ca acesta presupune o anumita obligatie si nimeni nu vrea sa faca ceva impotriva vointei sale.

Nu mergem la munca pentru ca trebuie ci pentru ca ne face placere.

Nu adoptam anumite comportamente pentru ca o cere societatea ci pentru ca asa alegem noi.

Si pentru ca facem numai ce ne face placere si ce ne face sa ne simtim impliniti fugim cat se poate de mult de cuvantul “trebuie”.

Dar nu realizam ca sunt foarte multe alte  cuvinte/expresii care sunt mult mai daunatoare decat acest cuvant pe care, eu personal, il consider chiar util. Poti citi despre parerea mea cu privire la “trebuie” aici.

Cuvintele si expresiile foarte daunatoare pentru subconstient sunt:

1. Cuvintele si expresiile care nu sunt intelese de catre subconstient:

– “a incerca” – nu poti incerca sa iesi la alergat – ori iesi, ori nu iesi. Daca iti spui ca vei incerca sa faci mai multa miscare cel mai probabil este ca nu vei face sau vei face doar pentru cateva zile si apoi vei renunta. Dupa care te intrebi “de ce imi este greu sa implementez un obicei nou?”. Simplu: pentru ca doar incerci sa-l implementezi, nu esti hotarat sa faci acest lucru.

A incerca presupune doar inceperea unei activitati, nu si ducerea la bun sfarsit a acesteia. Normal ca tu ai vrea sa termini ce ai inceput dar subconstientul a inteles altceva si te va conduce in directia inteleasa de el.

– “nu” – Subconstientul nu intelege negatia. Nu exprima ceea ce iti doresti cu ajutorul cuvantului “nu”.

Nu imi doresc sa fiu sarac – este incorect.

Sunt prosper – este varianta corecta.

2. Cuvinte/expresii care sunt intelese de catre subconstient altfel decat am vrea noi.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca subconstientul intelege sensul principal al cuvintelor. El nu intelege glumele, ironiile, metaforele.

Hai sa iti dau cateva exemple pentru a ma face mai bine inteles:

– “vreau sa pierd in greutate” – subconstientul nu intelege ca vrei sa scazi in greutate si sa ramai asa. El intelege adevaratul sens al verbului “a pierde” – ceva ce vrei sa obtii inapoi. In acest caz ori te va impiedica sa pierzi in greutate pentru ca intelege a fi ceva rau/daunator tie ori dupa ce vei pierde te va “ajuta” sa regasesti greutatea pe care ai pierdut-o.

– “nu imi pot permite X,Y” – subcontientul va face tot posibilul ca asta sa se imtample. Stiu ca mai sus am spus ca subconstientul nu intelege negatia iar aici am folosit-o. Te-ai putea gandi ca daca nu intelege negatia ar putea intelege “imi pot permite X,Y” si va face ca aceasta afirmatie sa se intample, dar nu este asa. De ce? Pentru ca aici intervine un alt aspect de care subcontientul tine cont, emotiile. Cand spui “nu imi pot permite X,Y” o faci cu tristete, suparare iar subcontientul nu vrea asa ceva in viata ta.

– “ma voi lasa de fumat” – subcontientul nu intelege cand anume vrei sa te lasi de fumat si de aceea nu va face nimic in acest sens. Pentru el exista doar prezentul iar daca in prezent nu vrei sa te lasi de fumat atunci el nu va face nimic in acest sens.

Cel mai indicat este sa folosesti afirmatii la momentul prezent, fara negatie si folosind adevaratul sens al cuvintelor.

SUNT FERICIT!

Urmeza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

PS: Nu uita sa-mi spui parerea ta intr-un comantariu si sa dai un share

arrow4-red

pentru a se bucura cat mai multe persoane de aceste informatii legate de subconstient.

flowRoot3026

image3149

Comments

comments

3 thoughts on “Ai grija cu ce-ti hranesti subconstientul

  1. Pingback: Un dus rece pentru constiinta | Dezvoltare personala

  2. Pingback: 5 obiceiuri care te conduc spre o viata fericita | Dezvoltare personala

  3. Pingback: Invata sa gandesti! | Dezvoltare personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *