“Antidotul”

antidotul

Prima mea recomandare este cartea ce-o citesc acum, “Antidotul”, scrisa de Oliver Burkerman.

Cartea acesta prezinta dezvoltarea personala si mai ales drumul catre fericire dintr-un unghi diferit fata de calea optimismului si a pozitivismului absolut.

Personal m-a ajutat sa fac niste legaturi faine din trecut, nu-mi dadeam seama de ce tot investeam in pozitivism si optimism si totusi ma simteam ca dracu, nu mergea nimic bine si ajungeam sa fiu mai demoralizat.

Autorul prezinta o “cale negativa catre fericire” iar mie aceasta cale mi s-a parut foarte palpabila si mult mai sustenabila decat calea pozitivismului si a optimismului absolut (sa nu se inteleaga ca nu-s adeptul pozitivismului si a optimismului….insa nu oricand si nu in orice conditii).

Acest tip de fericire nu are nimic de-a face cu superficialitatile puse in joc de gandirea pozitiva – cu insistenta sa pentru un optimism bizar, ori cu impunerea succesului drept scop final al oricarei actiuni.

Calea negativa spre fericire este un mod diferit de a te raporta la realitate. Este o cale care te duce spre un alt tip de destinatie. Sau, am putea spune ca  drumul in sine este tocmai destinatia.

Mai multe poti afla citind “Antidotul“.

Articol scris de Viorel Smeu.

oferta elefant

Urmeaza-ti fericirea!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *