Care sunt credintele tale?

“Omul care dorea sa fie fericit”, de Laurent Gounelle, este o carte senzationala. Sau cel putin asa este din punctul meu de vedere.

Autorul, prin intermediul unui sir de evenimente, prezinta pe intelesul tuturor ideea ca fiecare persoana a dezvoltat pe parcursul vietii o serie de credinte care ii guverneaza viata.
Credinte care nu pot fi catalogate ca fiind bune sau rele si care reprezinta realitatea individuala, nu absoluta. Adica fiecare isi creaza si traieste propia realitate. Aceste credinte se formeaza de cele mai multe ori in mod incostient in urma unor experiente.
Credintele nu pot fi in totalitate bune sau rele dar ele contribuie la evolutia noastra, la calitatea vietii, la gradul de fericire pe care il atingem.
Un om poate sa creada ca e norocos sau poate sa creada ca e ghinionist. Asta este o credinta. Nu este important sa o catalogam ca fiind buna sau rea, trebuie urmarit daca ea aduce ceva bun sau ceva rau.

Cheia este sa constientizezi credintele pe care le ai.

O credinta poate fi schimbata, inlocuita sau implementata. Important este sa fii constient de existenta ei si sa intelegi pe ce principiu s-a format.
De cele mai multe ori este greu sa fii constient de credintele tale pentru ca ele creeaza realitatea ta si ti se pare normal tot ce se intampla.
Trebuie analizat totul obiectiv iar acest lucru cred ca este posibil doar daca o alta persoana iti explica realitatea sa cu privire la un subiect anume si incepi sa faci o comparatie. Astfel incepi sa vezi totul din alt punct de vedere, cu alti ochi, detasat de modul tau de gandire, de credintele tale.
Nu zic ca trebuie sa ne comparam cu alte persoane ci doar sa ascultam si alte puncte de vedere. Asta facem atunci cand citim o carte sau articole pe net dar sa nu uitam ca putem cere o opinie si celor de langa noi.
Ceea ce crezi reprezinta ceea ce se va intampla. Crezi ca te poti schimba pentru a reusi sa evoluezi, te vei schimba, crezi ca cineva te poate invata sa faci acest lucru atunci ii vei lasa pe cei care sunt in masura sa-ti deschida ochii. Crezi ca tu esti responsabil de ceea ce esti atunci vei incerca sa te schimbi, crezi ca ceilalti sunt responsabili pentru ceea ce intampla cu tine atunci vei astepta ca ei sa faca ceva.
Noi insine ne cream realitatea in care traim si de aceea este foarte important sa fim constienti de credintele pe care ni le-am format.

Credintele ne guverneaza viata.

Daca te-am facut curios/curioasa si vrei sa citesti cartea poti intra in posesia ei prin abonare la newsletter.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *