Cat de importanta este descoperirea vocatiei?

vocatieToata lumea (sau majoritatea) isi cauta vocatia – la ce sunt bun?

Toata aceasta cautare vine insotita de speranta ca odata gasit raspunsul la aceasta intrebare isi va face aparitia fericirea absoluta, banii vor veni fara numar, va disparea orice grija, nu vor mai exista sefi si munca va fi mai mult o joaca.

Hai sa vedem unde intervine vocatia in drumul nostru spre fericire, spre o viata implinita.

Excluzand norocul si “pilele” cam ce trebuie sa facem pentru a reusi in viata?

Raspunsul ar fi: sa cream valoare.

Cu raspunsul asta cred ca este de acord toata lumea. Te apuci sa faci un lucru, il faci foarte bine si automat oamenii vor deveni interesati.

Se spune ca atunci cand faci ceva cu placere totul devine mai simplu, nu simti ca muncesti.

Deci, iti gasesti / descoperi vocatia, adica acel lucru la care te pricepi cel mai bine si pe care il faci cu placere si te tii de el.

Marea problema cu care se confrunta majoritatea este: cum descoperim aceasta vocatie si de unde stim cand am descoperit-o?

Pentru unii este relativ simplu, stiu de la bun inceput ce vor sa faca sau descopera pe parcurs.

Altii realizeaza care este vocatia lor dar totusi ceva le pune piedica, le sta in cale si nu reusesc sa se mentina pe drumul pe care au pornit.

Vin si va intreb: de ce vocatia este descoperita si urmata in foarte putine cazuri? oare vocatia o descoperim sau fiecare si-o creeaza?

Ce vreau sa spun de fapt este ca dupa parerea mea exista un anumit tip de persoana care isi poate descoperi si urma vocatia.

Aceasta persoana “speciala” nu cauta mereu scuze ci solutii, nu se intreba daca va reusi sau nu ci cand va reusi, este foarte disciplinata si determinata sa-si atinga obiectivele cu orice pret. Nu se intreaba daca si-a descoperit vocatia ci pur si simplu isi alege un drum si se tine de el.

De cele mai multe ori descoperirea vocatiei nu este decat o scuza pentru a nu face nimic. “Inca nu mi-am descoperit vocatia, deci pot sta degeaba deocamdata.”

Daca nu ajungem la un anumit nivel de dezvoltare personala, de inteligenta emotionala, de disciplina nu vom putea sa ne descoperim acea vocatie care ne va salva.

Fara temelie nu ne putem apuca sa construim zidurile.

Pana nu ne consolidam baza descoperirea vocatiei nu va fi decat o alta scuza pentru care nu avem ce ne dorim.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *