Cate ceva despre aromaterapie

aromaterapieNu cunosc foarte multe persoane care sa practice aromaterapia, probabil pentru ca nu ii cunosc beneficiile sau daca le cunosc (sau mai bine spus au auzit de ele) decid totusi sa ramana sceptici cu privire la aceasta procedura din diferite motive.

 
Personal consider ca este o solutie usor de aplicat si deloc costisitoare ce poate combate o mare parte din problemele cu care ne confruntam in prezent.
 
Sistemul de functionare al acestei practici este unul cat se poate de simplu. Mirosul degajat de plante  stimuleazã nervul olfactiv care transmite mesaje  creierului urmand ca acesta sa trimita impulsuri organismului.
 
Astfel, fiecare ulei are mirosul sau specific care genereaza o anumita reactie asupra fizicului si psihicului
In ceea ce priveste alegerea si pastrarea uleiurilor folosite in aromaterapie as dori sa iti divulg doua secrete:
 1. Atunci cand doresti sa achizitionezi un ulei este bine daca inainte de a merge sa-l cumperi ai ocazia sa il mirosi aproximativ 2 secunde (maxim 3 sec.). In modul acesta poti afla daca tu ai nevoie de un anumit tip de ulei.
Atunci cand mirosi o esenta poti avea trei senzatii: 
– de placere – iti place cum miroase – asta inseamna ca organismul tau nu are in mod deosebit nevoie de acea esenta, dar asta nu insemna ca nu iti poate aduce foarte multe beneficii.
– de indiferenta – mirosul iti este indiferent – si in acest caz ai de-a face cu o esenta care nu iti trebuie in mod deosebit dar pe care o poti folosi daca consideri ca iti poate fi utila
– de repulsie – iti displacere mirosul respectiv – ATENTIE – DE ESENTA CARE ITI PROVOACA O STARE DE REPULSIE ARE CEA MAI MARE NEVOIE ORGANISMUL/PSIHICUL TAU. Asta nu inseamna ca atunci cand vei folosi acel ulei, in casa (sau unde il vei folosi) va fi un miros pe care il vei suporta cu greu. Nu. Senzatia de repulsie o vei avea doar atunci cand vei mirosi esenta in varianta ei concentrata. De exemplu mie nu imi place cum miroase esenta de lavanda dar ador mirosul pe care il emana in casa.
 
2. Uleiurile esentiale utilizate in aromaterapie trebuiesc tinute in sticlute de culoare inchisa (de regula maro sau verde inchis) deoarece lumina le diminueaza proprietatile.
 
Cum pot fi folosite uleiurile esentiale:
 
– prin vaporizare folosind lampile de aromaterapie (cele in care se pune putina apa si o lumanare)
– prin punerea in apa de baie
– prin masaj
– prin lumanari parfumate
– prin betisoare parfumate
– prin comprese
 
Exista o varietate larga de uleiuri pe care le puteti folosi pentru a trata nenumarate afectiuni. Astazi iti voi enumara doar cateva uleiuri si iti voi spune care este din punctul meu de vedere (bazat pe informatiile pe care le-am acumulat) efectul reprezentativ pentru fiecare dintre ele. 
 
Aloe vera – regenerant, nutritiv
 
Eucalipt – anti-bacterian, dezinfectant
 
Iasomie – genereaza starea de bine
 
Lavanda – relaxeaza
 
Salvie – stabileste echilibrul , revigoreaza
 
Menta – revigoreaza mintea
 
Paciuli  – atrage abundenta (poti pune o picatura din cand in cand in portofel)
 
Portocala si Lamaie – te ajuta sa lupti impotriva gripei si a racelii
 
Ylang – Ylang – afrodisiac
 
Daca ti-am trezit interesul cu privire la acest subiect si doresti sa afli mai multe informatii te invit sa accesezi link-uri de mai jos:
 
O zi frumoasa!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *