Ce am invatat in 2016

am invatat

Am invatat ca fiecare piatra care vine spre mine poate reprezenta o caramida pentru evolutia mea . . . doar daca nu o arunc inapoi.

Sursa poza.

Am invatat ca de fiecare data cand ma impiedic invat sa fiu mai atent . . . doar daca nu dau vina pe soarta si imi asum responsabilitatea.

Am invatat ca satisfactia, multumirea, fericirea data de atingerea unui obiectiv sunt direct proportionale cu efortul pe care a trebuit sa-l depun.

Am invatat ca “o clipa de rabdare te poate salva de o nenorocire, iar o clipa de nerabdare iti poate distruge o viata intreaga”. Rabdarea este una dintre cele mai mari virtuti.

Am invatat ca niciodata nu este indicat sa fortez o situatie. Fortand ceva stric “ordinea” in care trebuie sa se manifeste lucrurile.

Am invatat ca . . .

Sunt lucruri care nu vrem sa se intample, dar trebuie sa le acceptam. Sunt lucruri pe care nu vrem sa le stim, dar trebuie sa le invatam. Sunt persoane fara de care nu putem trai, dar trebuie sa le dam drumul.

Am invatat ca viata nu va fi mai frumoasa, mai buna, daca nu o fac eu sa fie.

Am invatat ca in detalii stau cele mai multe raspunsuri, solutii, si pentru a le seziza este nevoie sa incetinesc ritmul vietii.

Am descoperit urmatorul citat:

“Multi oameni au o idee gresita despre ce inseamna fericirea adevarata. Nu o obtii prin satisfacerea poftelor personale, ci prin fidelitatea aratata unui scop demn de pretuire.” – Helen Keller

Cu alte cuvinte, asa cum spunea Albert Einstein, “daca vrei sa duci o viata fericita, ancoreaz-o de un scop, nu de oameni sau de obiecte”.

Pe tine ce te-a invatat anul 2016?

dezvoltare personala

Urmeaza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *