Azi vreau să insist puţin pe ce anume distruge încrederea în sine.
Cu siguranţă sunt mulţi factori care contribuie la scăderea nivelului de încredere în propria persoană, dar eu vreau să vă vorbesc despre amânarea lucrurilor sau abandonarea sarcinilor pe care ţi-ai propus să le realizezi.
O amânare mică azi, una mică mâine şi tot aşa încrederea în sine este măcinată pe zi ce trece.
Când îţi propui ceva este foarte important să faci tot posibilul să duci la indreplinire sarcina.
Există situaţii în care chiar nu poţi să te ţii de decizia luată, dar, dacă răspunsul la întrebarea “Am făcut tot ce mi-a stat în puteri?” este pozitiv, atunci totul este ok.
Încrederea în sine este cheia spre împlinirea tuturor visurilor. Fără încredere în sine nici măcar nu îndrăzneşti să visezi.
Ea este baza fără de care nu poţi porni pe niciun drum.
De aceea este foarte important să ştii cum să-ţi ridici nivelul de încredere în sine, dar în acelaşi timp este esenţial să ai grijă la factorii care determina diminuarea acesteia.
Amânare şi/sau abandonarea unor sarcini distrug încet, dar sigur, încrederea în sine.
Iar la polul opus, obiceiul de a finaliza tot ce ţi-ai propus poate ridica încrederea în sine la un nivel la care nici nu te aştepţi.
Îţi propui azi să faci curat în cameră . . . atunci fă tot posibilul să nu amâni acest lucru.
Ştiu că de cele mai multe ori poţi găsi scuze plauzibile, care te fac să amâni orice activitate. Dar încearcă să nu faci acest lucru pentru că va deveni o obişnuinţă iar în subconştient se va imprima ideea că nu te poţi ţine de o decizie luată.
Făcutul curăţeniei în cameră nu este o sarcină foarte importantă şi te gândeşti că poate fi amânată, dar amânarea ei va duce pe viitor la amânarea unor sarcini care sunt mult mai importante.
La fel se întâmplă şi în cazul în care nu finalizezi o activitate.
“Mai am de şters praful pe birou, dar nu mai am chef azi. Am făcut destul. Pot să-l şterg mâine.
O astfel de gândire poate nu pare foarte distructivă la prima vedere dar practicată în mod repetat va duce la abandonarea şi altor sarcini de o importanţă mult mai mare, deoarece subconştientul a fost învăţat că noi nu putem duce o activitate la bun sfârşit.
Subconştientul adună non-stop informaţii despre tine aşa că este foarte important să ai grijă ce fel de informaţii laşi să ajungă la el. Pe baza lor el va acţiona în viitor.
Ştiu că poţi găsi destulă încredere în tine încât să nu mai amâni sau abandonezi nicio activitate pe viitor.
E uşor să-ţi “cânţi” zilnic să ai încredere în tine, dar greu să şi crezi şi sporeşti asta!
E o întreagă artă! Nu-i uşor, dar e un pas spre cerul senin, gânduri curate, idei, interacţiune şi mult zâmbet! 🙂
Un plan+un ţel+un zâmbet aduc speranţa, sporesc încrederea şi fructifică în mod util timpul, rezultând un feedback pozitiv 🙂
Foarte frumos spus si foarte adevarat.
Nu e usor dar merita, ba chiar este esential sa depasim acea stare de “e greu”.
Numai bine:)