Ce sa faci ca sa ai mai multa energie.

efort fizic Astazi abia daca ai energie pentru a-ti termina sarcinile pe care le ai la serviciu plus inca cateva sarcini esentiale pentru existenta (cumparaturi, plata facturi, gatit, etc.). Nici nu intra in discutie sa vii acasa de la munca si sa lucrezi la un vis pe care il ai.

Iti aduci aminte cata energie aveai cand erai copil. Toata ziua alergai in fata blocului jucand diferite jocuri si energia parca era inepuizabila. Mancai pe atunci mai echilibrat decat acum, masa de atunci era mai variata si mai bogata in proteine si vitamine decat este azi? Stiu ca raspunsul tau este : “DA, alimentele erau mai sanatoase pentru ca nu erau pline de chimicale ca in ziua de azi”.

Si ai perfecta dreptate. Dar oare aceasta este cauza pentru care acum energia se termina pe la jumatatea zilei si nu reusesti sa faci tot ce ti-ai propus sa faci?

Energia este esentiala in desfasurarea activitatilor de zi cu zi. Nu poti face nimic fara energie.

Multi dau vina pe alimentatia dezechilibrata si se hotarasc intr-o zi sa schimbe ceva. Incep sa fie mai atenti la ce ora mananca si ce mananca. Incep sa bea mai multa apa dar parca nu se vede nici o diferenta sau daca este una nu este cea asteptata. Dezamagiti de rezultatul acestui experiment revin la obiceiurile alimentare initiale.

Ce anume era diferit cand erai copil fata de acum? De ce atunci aveai foarte multa energie si acum ai prea putina?

Raspunsul este: activitatile pe care le faceai atunci nu le mai faci acum.

Atunci faceai foarte multa miscare si corpul s-a obisnuit sa fie solicitat.

Astazi efortul fizic se limiteaza la mersul pana la statia de autobuz sau pana in parcare la masina, plimbatul prin magazine si cateodata prin parc s.a.. Nici un efort fizic mai deosebit care sa ne solicite corpul.

Corpul uman eu il vad ca pe o baterie reincarcabila. Daca nu este folosita sau este folosita necorespunzator nu mai are aceeasi autonomie ca la inceput.

Organismul genereaza atata energie cat a fost obisnuit sa foloseasca. Degeaba il alimentezi mai mult (mancand produce bogate in proteine si vitamine) pentru ca el nu va produce mai multa energie.

Pentru a-l determina sa produca mai multa energie este nevoie sa-l soliciti mai mult. Sa faci miscare de 3-4 ori pe saptamana.

Bineinteles ca este foarte importanta si alimentatia si trebuie sa ai grija ce si cand mananci dar fara efort fizic efectele ei asupra organismului sunt semnificativ diminuate.

<Fac miscare si mananc sanatos> nu <mananc sanatos si poate fac miscare din cand in cand>.

PS: Rezolvarea problemei cu energia pe care o avem zi de zi este primul pas spre schimbare, spre dezvoltare personala.

Degeaba ne documentam si citim carti despre cum sa facem una si alta daca nu avem energiea necesara pentru a aplica.

Spor la miscare!

 

Comments

comments

One thought on “Ce sa faci ca sa ai mai multa energie.

  1. Pingback: Trezitul de dimineata… | Dezvoltare personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *