Ce sa faci pentru a avea o viata mai linistita…

index

In era tehnologiei, unde cu fiecare zi care trece se descopera ceva nou (stirile gen: cercetatorii…au descoperit…:)), unde majoritatea oamenilor sunt intr-o continua “fuga” uitand sa savureze momentele vietii, mintea este pusa la grele incercari.

Suntem bombardati la tot pasul cu strategii de marketing si cu informatii de toate genurile (utile si/sau mai putin utile), fapt ce ne pune in situatia de a lua zeci daca nu chiar sute de decizii pe zi. Pe unele le luam automat si nu le consideram ca fiind decizii luate zilnic dar si asa ele ne solicita si ne obosesc intr-o oarecare masura.
La toate acestea se adauga poluarea (fonica si a mediului), grijile cotidiene, conflictele interpersonale si multe altele care impreuna ne solicita fizic dar si foarte mult psihic.
Pentru a face fata atator sarcini mintea are nevoie de momente de odihna si relaxare.
As vrea sa va prezint azi cateva tehnici, trucuri care va vor ajuta sa aveti o viata putin mai linistita.
1. Amanarea alarmei care ne trezeste dimineata. Trezitul de dimineata cu ajutorul alarmei, cand inca nu suntem complet odihniti nu este benefic pentru organizm (inclusiv creier) si din pacate nu prea putem evita acest lucru. Insa, ceea ce putem sa facem este sa nu folosim amanarea alarmei. Multi au acest obicei si printre ei m-am aflat si eu pana am aflat ce efecte negative poate avea asupra creierului si nu numai. Puteti citi mai multe aici (la ce gasiti in acest articol adaugati si probleme asupra memoriei).
2. Uleiul de menta folosit in aromaterapie este recomandat, printre altele, si ca remediu impotriva furiei. Mai multe despre uleiul de menta puteti gasi aici.
3. Multitasking-ul trebuie evitat cu orice pret. Oricat de mult am avea impresia ca facand mai multe activitati deodata ne ajuta sa ne terminam treaba mai repede trebuie sa stim ca nu este asa. Este posibil ca uneori sa terminam mai repede dar din punct de vedere al calitatii este o mare diferenta si in plus ne solicitam mai mult si fara folos.
Daca nu ma credeti aveti un mic test aici.
4. Meditatia, fara doar si poate, ajuta foarte mult in zilele noastre. O minte agitata este greu sa intre in stare de meditatie dar prin practica totul este posibil.
Va voi da patru tehnici care va vor ajuta sa meditati:
– concentrarea asupra unei mantre
– indreptarea gandurilor spre o situatie relaxanta
– concentrarea asupra respiratiei
– privirea unei lumanari care arde
5. Un somn de calitate este foarte util dar multe persoane se confrunta cu probleme legate de somn. Nu pot adormi repede si/sau nu au un somn linistit.
Acest lucru se poate datora mai multor factori cum ar fi:
– mancatul foarte tarziu
– folosirea calculatorului, tabletei, telefonului pana in momentul punerii in pat
– uitatul la televizor inainte de somn
S-a dovedit stiintific ca lumina albastra (produsa de televizor, calculator, tableta, telefon si unele becuri influenteaza negativ calitatea somnului. Mai multe informatii despre acest subiect plus un program care reduce semnificativ lumina albastra produsa de calculator dupa apusul soarelui puteti gasi aici.
6. Stiu ca se gasesc pe internet o gramada de recomandari cu privire la activitatile de dinainte de a va pune la somn si de aceea vreau sa mai adaug doar una singura pe care, eu personal, nu prea am citit-o pe multe site-uri: mierea de albine. Este buna pentru relaxare si astfel ne ajuta sa avem un somn mai linistit.
Sper ca aceste informatii sa va faca viata mai linistita si mai relaxata :).
dezvoltare personala

Cu drag,
Togan Dragos.
viata mai linistita

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *