Cel mai bogat om din Babilon

cel mai bogat om din babilon

Educatia financiara consider ca este unul dintre punctele slabe ale oamenilor (cel putin din Romania) din ziua de azi. Despre acest subiect nu se invata la scoala, singura varianta prin care se poate aprofunda fiind autoeducatia.

Mai grav decat faptul ca oamenii trebuie sa invete singuri despre acest subiect consider ca este lipsa de informare cu privire la existenta acestui domeniu. Cu alte cuvinte, multi nici nu stiu ca trebui sa invete sa-si administreze banii.

De foarte multe ori am auzit principiul – “daca am, cheltui; daca nu am, nu cheltui” sau “ce sa administrez daca abia imi ajung pana la urmatorul salariu”.

“Cel mai bogat om din Babilon este un ghid de educatie financiara care arata calea spre prosperitate.

In carte, pe langa multe alte informatii pretioase, se gasesc “Cele cinci legi ale aurului”. Acestea sunt:

1. “Aurul se revarsa cu darnicie asupra celui care pune deoparte nu mai putin de o zecime din castigul sau pentru a crea o avere considerabila nu numai pentru viitorul sau, dar si pentru cel al familiei sale.”

2. “Aurul lucreaza cu sarg in folosul stapanului sau intelept, care stie cum sa-l administreze intr-un mod profitabil, astfel incat acesta se inmulteste precum se inmultesc animalele pe campii.”educatie financiara

3. Aurul cere protectia unui stapan prevazator care il investeste numai sub stricta supraveghere a unor oameni intelepti, ce stiu sa-l administreze.”

4. “Aurul zboara printre degetele celui care il investeste in afaceri sau in obiective cu care nu este prea bine familiarizat sau care nu se bucura de aprobarea inteleptilor in acest domeniu.”

5. “Aurul fuge din calea celui care urmeaza sfaturile inselatoare ale escrocilor si sarlatanilor sau din calea celui care il investeste in dorinte nechibzuite si aventuroase.”

Daca ai intotdeauna bani pusi deoparte pentru investitii si pentru zile negre inseamna ca nu ai nevoi de acest ghid. Altfel iti recomand sa-l citesti. “Cel mai bogat om din Babilon

Daca pe noi nu ne intereseaza de educatia noastra, atunci pe cine credeti ca intereseaza?

arrow4-red

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *