Confort in lanturi sau disconfort in libertate?

confort

Mi-am amintit zilele astea de o poveste pe care am citit-o in cartea Theta Healing si am decis sa scriu un scurt articol pentru a-ti face cunoscuta si tie intamplarea relatata de autoare.

Este o poveste care pe mine m-a pus pe ganduri si as vrea sa stiu care este parerea ta.

Autoarea, care practica vindecarea cu ajutorul tehnicii Theta Healing, povesteste ca a avut ca pacienta o persoana care de 18 ani era in scaunul cu rotile. Dupa prima sedinta aceasta persoana a reusit sa-si simta un picior iar dupa a doua sedinta si-a simtit si celalalt picior.

Toate bune si frumoase pana aici. Partea care m-a pus pe ganduri este ca persoana care era in scaunul cu rotile nu s-a mai intors la terapie de teama sa nu ajunga sa mearga din nou si astfel sa piarda ajutorul pe care il primea. A preferat beneficiile pe care le primea de la stat in detrimentul posibilitatii de a merge.

De ce a ales aceasta varianta?

S-a obisnuit atat de mult cu acel statut incat a hotarat ca nu merita sa faca o schimbare?

Este oare un caz izolat sau asa suntem programati majotitatea?

Concluzia la care am ajuns eu este urmatoarea: cu cat lasam sa treaca mai mult timp fara sa facem ceva cu atat ne va fi mai greu sa facem o schimbare.

Chiar daca acum nu ne place situatia in care suntem in timp vom ajunge sa ne obisnuim atat de mult cu ea incat vom face tot posibilul sa o pastram.

Si asta nu este neaparat un lucru bun.

Oare asta asteptam de la viata? sa vina vremea in care ne vom resemna si ne vom multumi cu ce avem fara sa visam la nimic mai mult.

Nu stiu daca asta asteptam dar cu siguranta asta vom primi daca vom continua sa amanam luarea deciziilor si evitarea schimbarii – parasirea zonei de confort.

Poate te gandesti ca este bine sa ne multumim cu ce avem si sa fim recunoscatori.

Intradevar este bine sa practicam recunostinta, este chiar indicat, dar nu este indicat sa ducem o viata care nu ne multumeste, care nu ne face fericiti doar in ideea ca este bine sa ne multumim cu putin.

Recunostinta este una si a ne multumi cu putin, fara sa aspiram la mai bine, la mai mult, este cu totul alta.

 Confortul este placut dar schimbarea presupune putin disconfort. Partea buna este ca, mai repede decat ne imaginam, disconfortul va defeni noul confort.

Iar aceasta mica perioada de tranzitie este un pret mult prea mic pe care il platim pentru evolutia noastra.

Daca ti-a placut acest articol, te rog, ajuta-ma cu un share.

dezvoltare personala

Urmeaza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

PS: Dupa cum am spus si la inceputul articolului, ma intereseaza sa aflu care este parerea ta cu privire la aceasta poveste.

Tu ce preferi, confort in “lanturi” sau disconfort in libertate?

urmeaza-ti fericirea

 

Adio, zi de luni! – Dan Miller

fii coios
smartcare.ro

Comments

comments

3 thoughts on “Confort in lanturi sau disconfort in libertate?

  1. Ziua buna! 🙂 Si bine te-am gasit intamplator,desi,cred ca in viata nimic nu e” intamplator”.Ca o parere personala,trecuta bineinteles prin filtrul propriei experiente,cred ca majoritatea suntem tentati sa alegem confortul “in lanturi”..calea aceea mai usoara,mai comoda.Si ajungem sa credem ca ne e bine asa.Pentru ca ne e teama de schimbare sau nu suntem dispusi sa ne schimbam modul de a gandi ,de a actiona ,de a fi.Asa ca preferam orice alta varianta:sa ne punem limite singuri,sa ne autovictimizam,sa ne temem de esec,sa ne conditionam starea de bine de ceilalti.Zona aceea de confort e de fapt o amagire,o pierdere imensa pt minte si suflet,pentru viata.Nimeni nu spune ca e usor sa iesi din ea,ca nu vei gresi sau nu vei avea si momente dificile,dar fiecare experienta te va invata ceva si te va face mai puternic.
    Cam lunga parerea,nu? 🙂 Un weekend frumos iti doresc si promit sa mai vin in vizita. Pe curand!

  2. Pingback: Libertatea, un lux pe care multi nu si-l permit | Dezvoltare personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *