Cum sa atingi mai usor starea de fericire

fericire

Din punctul meu de vedere primul pas pe care trebuie sa-l facem pentru a evolua in viata este sa raspundem la intrebarea : Ce ne face fericiti?

Cred ca esti de acord cu mine ca nu putem evolua aproape deloc daca starea noastra predominanta nu este una de fericire.

Fericirea este o stare de bine generata de emotii pozitive cum ar fi: implinirea, multumirea, bucuria, entuziasmul etc.

O stare de fericire te incarca intotdeauna cu energia pozitiva de care ai nevoie pentru a inainta, pentru a evolua.

Din ce in ce mai multi oameni considera ca starea de fericire este un lux.

Ei sunt convinsi, din pacate, ca doar atunci cand vor avea anumite lucruri materiale vor ajunge sa fie cu adevarat fericiti.

Exista cazuri in care ei obtin acele lucruri materiale menite (din punctul lor de vedere) sa le aduca fericirea. In acel moment se simt fericiti dar aceasta fericire nu dureaza pentru mult timp, fie pentru ca in drumul lor spre fericire au pierdut prieteni, si-au distrus sanatatea s.a., fie pentru ca apar noi dorinte si odata cu ele se reinstaleaza senzatia de neimplinire.

Pentru a fi permanenta, starea de fericire, trebuie sa vina din interior, nu sa fie conditionata de lucruri exterioare.

Dar cum facem sa descoperim acea fericire interioara, care nu este conditionata de nimic,  cand viata pe care o traim nu este cea pe care ne-o dorim; cand nu stim cu adevarat ce inseamna recunostinta; cand avem prostul obicei de a ne plange si de a da vina mereu pe altcineva pentru nereusitele noastre; cand aproape nimic din ceea ce facem nu pare sa ne bucure…cand am uitat cum este sa zambim?

Toate cele mentionate mai sus ne-au condus catre o groapa din care este destul de greu, daca nu imposibil, de iesit doar prin simpla constientizare a faptului ca fericirea autentica este cea interioara.

Fara doar si poate, constientizarea este primul pas si unul foarte important dar intr-un moment constientizam si in momentul urmator ne intoarcem la viata noastra de zi cu zi care ne readuce pe cararea gresita.

Ne trebuie putin ajutor care sa ne dea puterea necesara pentru a ne descoperi fericirea interioara.

Un asemenea ajutor ar putea veni de la intreprinderea unor activitati care ne umplu de bucurie, entuziasm, implinire, placere. Cu alte cuvinte, niste activitati care genereaza in noi sentimente pozitive ce ne conduc catre o stare de bine, de fericire.

Imagineza-ti o persoana ca este sanatosa, are prieteni, are familia alaturi dar care are un job la care nu merge cu placere, are diverse frustari, are dorinte si visuri neimplinite, nu si-a definit un scop in viata.

Oare aceasta persoana se trezeste dimineata cu zambetul pe buze, recunoscatoare pentru lucrurile pe care le are deja sau isi incepe ziua avand o stare de mahnire, intristare, aparent fara un motiv sa zambeasca?

Eu cred ca persoana respectiva se regaseste in a doua categorie…in categoria celor care isi incep ziua fara un motiv de bucurie.

Crezi ca daca aceasta persoana constientizeaza ca are destule motive sa fie fericita aici si acum peste o saptamana se va trezi binedispusa si cu un chef nebun de viata?

Eu cred ca nu.

Dar daca aceasta persoana si-ar urma fericirea si ar incepe sa faca anumite activitati care ii fac placere fara sa se gandeasca daca ii aduc vreun beneficiu material sau daca o conduc spre implinirea unor visuri. Crezi ca ar fi o diferenta?

Cu siguranta ar fi.

Acele activitati o vor umple de energie pozitiva, ii vor da un motiv sa zambeasca dimineata si cel mai imortant, o vor ajuta sa-si gaseasca mai usor fericirea interioara. Si, de ce nu, o vor ajuta sa-si implineasca cele mai indraznete visuri.

Urmeaza-ti fericirea, desfasoara activitati care te umplu de emotii pozitive si aminteste-ti ca, indiferent de situatie, intotdeauna exista un motiv de fericire.

Cat mai multe momente de fericire autentica iti doresc: 🙂

Si nu uita ca fericirea vine din “a fi”, nu din “a avea”.

Urmeza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

PS: Nu uita sa dai un share daca ti-a placut acest articol.

arrow4-red

PSS: Mai multe articole despre fericire gasesti aici.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *