Cum sa dezvolti abilitati noi

abilitati

Disciplina, perseverenta, inclinatia spre actiune, gandirea pozitiva, increderea in sine, concentrarea, creativitatea, vointa, comunicarea empatica, toate aceste abilitati, impreuna cu multe altele, se dezvolta prin antrenamentul zilnic al mintii.

Toate abilitatile isi au radacinile atat in mintea constienta cat si in mintea subconstienta. De aceea este nevoie sa actionam zilnic, in mod constient, in directia dezvoltarii abilitatilor dorite. Cu timpul aceste actiuni se vor imprima in subcontient, fapt ce va duce la obtinerea rezultatelor asteptate.

Este si normal ca daca te-ai obisnuit sa traiesti viata pe pilot automat, facand doar ce esti obisnuit si ce iti ofera un aumit grad de comoditate iti va veni greu la inceput. Este ca si cum nu ai face sport ani la rand si intr-o zi te decizi ca vrei sa dai jos cateva kg si incepi sa faci miscare.

Daca incepi din prima sa faci mult efort vei face febra musculara si vei simti un disconfort care iti va determina mintea, atat cea constienta cat si cea inconstienta, sa gaseasca o cale de scapare. In astfel de momente, anumite persoane, putin mai ambitioase, care nu vor sa renunte din prima, apeleaza la diverse trucuti / tehnici, cum ar fi luarea unui abonament la sala pentru o perioada mai lunga, angajamentul public, un sistem de recompense si/sau pedepse.

Toate aceste tehnici este posibil sa aduca ceva rezultate pentru anumite persoane dar in cele mai multe cazuri nu duc decat la pierderea de bani, scaderea credibilitatii (in cazu nerespectarii unui angajament facut public) si scaderea increderii in sine.Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace

Sa nu se intelega gresit. Eu nu sunt impotriva acestor tehnici ajutatoare ci doar sunt de parere ca daca sunt folosite fara a face o “incalzire” mai intai, ele nu vor aduce rezultate.

Daca nu pregatim mintea pentru modificarile pe care dorim sa le facem, ea va face tot posibilul sa ne impiedice in atingerea obiectivelor. Acest lucru se intampla pentru ca mintea percepe intai disconfortul si se concentreaza pe eliminarea acestuia in loc sa fie atenta la beneficiile aduse de schimbare.

Este ca si cum te-ai duce la cineva necunoscut si i-ai da o palma apoi i-ai intinde mana si i-ai oferi ajutorul tau. Este clar ca nu va avea incredere in tine, ba mai mult, te va considera nebun si va face tot posibilul sa te tina departea.

In concluzie, pentru a imbratisa marile schimbari pe care vrei sa le faci in viata ta incepe cu schimbari mai mici; pentru a deveni mai disciplinat in activitatile importante incepe sa te disciplinezi in activitatile minore (spalatul vaselor imediat dupa ce ai mancat, aranjatul hainelor, etc.); pentru a-ti dezvolta concentrarea incepe cu cinci minute si creste treptat durata; pentru a-ti creste increderea in sine incepe sa faci lucruri noi de care iti este putin frica. In felul acesta iti recomand sa procedezi cu orice abilitate doresti sa dezvolti.

Toate schimbarile au nevoie de timp si implicit de multa rabdare pentru a fi finalizate, de aceea consider ca ar fi bine sa incepi cu una dintre cele mai importante abilitati, aceea de a avea rabdare.

Mult succes!

Daca ti-a placut acest articol te invit sa dai un share pentru ca el sa ajunga la cat mai multe persoane.

arrow4-red

Urmeaza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

PS: Spune-mi intr-un comentariu, putin mai jos, ce abilitati doresti tu sa dezvolti.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *