Despre importanta visurilor

Acest articol este rupt din cartea “Urmeaza-ti fericirea”visuri

“Oamenii încep să moară,

atunci când încetează să mai viseze.”

 Brian Williams

Nu știu dacă visezi sau nu la ceva, dar, cu siguranță, îți dorești să fii fericit. Acesta este cel mai mare vis al tuturor oamenilor. Iar această fericire este strâns legată de sistemul de valori de care am vorbit puțin mai înainte.

Ţi-ai stabilit care sunt valorile după care te ghidezi în viață, acum este timpul să-ți  dai voie să visezi.

Dacă ești una din persoanele care obișnuiește să viseze cu ochii deschiși, probabil te gândești acum: “eu visez, dar nimic nu se întâmplă”. Ei bine, tu ești o persoană care deja a făcut primul pas: și-a permis să viseze. Să știi că nu toată lumea este ca tine. Mulți au uitat să viseze (spun că au uitat, pentru că fiecare om visează când este copil). Își concentrează atât de mult atenția pe neajunsurile vieții, încât consideră că a visa este ceva inutil sau poate chiar prostesc. Nimic mai fals. Fără un vis, suntem pierduți. Este ca și cum am naviga în derivă, fără o destinație spre care să ne îndreptăm și fără cârmă cu care să controlăm ambarcațiunea.

“Toţi oamenii visează, dar nu la fel. Cei care visează noaptea, în cotloanele prăfuite ale gândurilor, se trezesc şi îşi dau seama că totul a fost închipuire. Dar, cei care visează ziua, sunt periculoşi, pentru că aceştia şi-ar putea trăi visele cu ochii deschişi,

punându-le în practică.”

T.E. Lawrence

Primul pas este să visezi, iar al doilea este să dai viaţă visului tău. Cum faci acest lucru? Poate te gândești că lucrând la el. Nu este asta.

Încă nu am ajuns la punctul în care trebuie să te ridici de pe scaun și să treci la acţiune. Răspunsul constă în hrănirea visului cu emoții pozitive – vizualizare. Atunci când visezi, lasă-te cuprins de bucurie, entuziasm, fericire și nu permite, în acele momente, ca prin minte să-ți  treacă gânduri negative.

Spun acest lucru, pentru că multe visuri dispar înainte de a face primul pas (prima acțiune), sau imediat după acesta. 

“Ai grijă cu ce-ţi stropeşti visele. Stropeşte-le cu griji şi teamă, şi vor creşte buruieni care vor sugruma viaţa din ele. Stropeşte-le cu optimism şi soluţii şi vei cultiva succesul. Totdeauna caută căi pentru transformarea problemelor în ocazii pentru succes.

Permanent caută moduri de a-ţi hrăni visurile.”

Lao Tse

Cum poți să dai viață unui vis, dacă nu prin vizualizare? Aceasta te umple de emoțiile pozitive, de care îți vorbeam mai sus.

A visa, combinat cu vizualizarea, dau naștere la entuziasm – una dintre cele mai mari “forţe” care te pot pune în mișcare.

Al treilea pas pe care trebuie să-l faci pentru a-ţi îndeplini visurile este cultivarea credinţei. Este crucial să crezi că ceea ce visezi poate deveni realitate.

 

“Înainte de a realiza ceva, trebuie să crezi că acel lucru poate fi realizat. Această credinţă cele-12-legi-universale-ale-succesului_1_fullsizepune mintea în mişcare, pentru a găsi un mod de a-ţi transforma gândul în realitate.”

Herbert Harris

Care ar fi reacţia ta, dacă ţi-aş spune că peste câţiva ani poţi fi milionar?

M-ai crede?

Cel mai probabil ai spune că sunt nebun, că nu are cum să fie aşa.

Ştii de ce ai reacţia asta?

Pentru că tu nu crezi asta şi, drept urmare, nu lupţi pentru aşa ceva.

Când crezi ceva, când crezi într-un vis, găsești mereu o cale pentru a-l realiza. Nu spun că este ușor, ci spun doar că această credința te determină să cauți soluții, să perseverezi, să acționezi și să nu renunți până nu ajungi acolo unde visezi.

La început, ai nevoie de o încredere oarbă în visurile tale. Însă, pe parcurs, odată cu stabilirea unui scop exact și alcătuirea unui plan pentru atingerea lui, credința ta se va sprijini pe lucrurile concrete.

Vei începe să acționezi, vei trece peste obstacole, te vei bucura de mici victorii și visul tău va părea din ce în ce mai realizabil.

Gail Devers spune:

”Păstrează-ţi visele vii. Înţelege că, pentru a realiza ceva, trebuie să ai credinţă şi încredere în tine, viziune, muncă, determinare şi dăruire.

Aminteşte-ţi că, toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred.”

Atenţie!

Să nu confunzi credința în visurile tale, cu faptul că tu crezi că ştii cum vor deveni acestea realitate. Cu alte cuvinte, nu trebuie să știi răspunsul la întrebarea: “cum fac să-mi realizez visul?”,  pentru a crede că acesta poate deveni realitate.

Este foarte important să ții cont de acest aspect, pentru că multe persoane, după ce și-au definit visul, încearcă să vadă tot drumul până la atingerea lui, dar pentru că nu au o imagine clară a acestuia, se opresc. 

Se recomandă visuri “accesibile” sau visuri mărete?

Când vine vorba de visuri, apare și întrebarea: “este bine să ai visuri mărețe sau trebuie să te limitezi la ceva pe măsura ta?”.

Întrebarea mea este următoarea: “cine poate să spună care va fi măsura ta peste câțiva ani?”

Este clar că, dacă încă nu ți-ai îndeplinit visul, nu ești la nivelul la care poți face acest lucru, dar asta nu înseamnă că peste câțiva ani nu vei putea fi acolo. Totul este posibil, atât timp cât tu crezi în acel lucru și ești dispus să muncești pentru el.

Drept urmare, cred că poți visa cât de măreț dorești tu. Dar, ține cont de un singur aspect: nu visa la ce pare frumos să devină realitate, ci visează la ce îți dorești tu să devină realitate.

Fii sincer cu tine când vine vorba de motivul pentru care îți dorești ceva. Cu siguranță, multe persoane consideră că ar fi frumos să devină actori cunoscuți, cântăreți de renume sau oameni de afaceri influenți. Dar, își doresc cu adevărat acest lucru?

Coincid acestea cu valorile pe care le au?

Sunt dispuși să plătească prețul, să facă efortul adecvat?

Este foarte important să fim conștienți de ce anume presupune visul nostru. Trebuie să înțelegem că, fiecare vis are și părți plăcute, dar și părți mai puțin plăcute. Iar atingerea lui presupune că ne vom alege cu întreg “pachetul”.

Atenţie!

Un vis măreţ presupune un anumit grad de încredere în sine.

Se spune că, dacă visezi să ajungi printre stele și nu reușești, măcar vei putea ajunge pe lună.

Eu consider însă că, un obiectiv măreț este bun atunci când tu ai sădită în tine dorința de luptă, de a trece peste tot ce îți iese în cale, când pentru tine motivația nu este o problemă, când fiecare secundă este trăită pentru a învăța, pentru a excela.

În acest caz, ai nevoie de un obiectiv măreț pentru a nu te plafona, pentru a nu te plictisi, pentru a te simți provocat.

În schimb, când te chinui să te motivezi pentru a te da jos din pat sau pentru a citi zece pagini pe zi, atunci un obiectiv foarte mare nu va face altceva decât să îi ofere minții tale o scuză bună, pentru care nu ar trebui să te apuci de treabă. 

Exemplu:

Când ție îți este greu să alergi doi kilometri, crezi că gândul de a participa la un maraton te va impulsiona? Este adevărat că, dacă în tine se naște o dorință aprigă (vis + vizualizare + credință) de a realiza acest lucru, îl poți face, dar astfel de cazuri sunt excepţii. Consider că mai potrivit ar fi să îți propui să alergi doi kilometri, de trei ori pe săptămână, iar după o perioadă în care te ții de treabă, îți poți mări așteptările.

Cu alte cuvinte, înainte de a “ataca” direct visul tău, întreabă-te dacă ești pregătit pentru asta în momentul de față. Este posibil să ai nevoie de o perioadă de pregătire, pentru a evita o posibilă înfrângere iniţială, care, mai mult ca sigur, te va trânti la pământ și nu te va mai lăsa să te ridici.

Nu te pregăti pentru un maraton, dacă tu nu ești în stare să alergi în prezent nici doi kilometri. Ia-o treptat și propune-ți pentru anul acesta să alergi cincisprezece kilometri, iar pentru anul următor să te pregătești pentru un semi-maraton (21 km) și abia apoi, în funcție de progresele pe care le faci, să te gândești să participi la un maraton (42 km).

În concluzie, problema nu este măreţia visului, ci durata în care ne aşteptăm să-l realizăm şi modul cum îl abordăm.

Răbdarea joacă un rol esenţial aici, dar despre ea vom vorbi puţin mai încolo.

Ce poţi face pentru ca un vis măreţ să fie realizabil?

Împărțirea lui în pași concreți. Acest lucru se face prin alcătuirea unui plan – despre planificare vom vorbi când vom ajunge la acțiune. Nu este nevoie să știi de pe acum toți pașii pe care trebuie să-i faci, dar este foarte important să știi care este pasul următor. Ce este necesar să faci acum.

“O călătorie de o mie de mile, începe cu un pas.” –  Proverb chinezesc

Orice vis măreț, are nevoie de un lanț format din visuri mai mici (părți ale aceluiaşi vis), prin care să-l ancorezi de momentul prezent. Dacă doar ai un vis măreț și nu găsești o modalitate de a-l lega de prezent, nu vei reuși să te ții de el.

Încă o dată îţi spun că, nu trebuie să vezi tot drumul pentru a porni în călătorie, important e să ştii care este primul pas şi în ce directie te îndrepţi.

Aminteşte-ţi mereu că – Pentru a avea mai mult, trebuie sĂ fii mai mult.

Visurile au nevoie de spațiu pentru a se materializa, iar acest spațiu este creat de credință. De credința ta, că visurile pe care le ai, pot deveni realitate. Este foarte important să crezi că ele nu sunt simple vise, ci sunt visuri cât se poate de reale și realizabile.

Important !

Când ai un vis, este foarte important să nu laşi nimic la voia întâmplării. “Desenează-ţi” visul până la cele mai mici detalii şi nu lăsa nimic la voia întâmplării, pentru că, dacă tu crezi în el, el va deveni realitate exact aşa cum ţi l-ai imaginat tu.

O să-ţi dau un exemplu pentru a mă face înţeles.

Acum doi ani, prietena mea, avea un vis. Acela de a lucra la o firmă de recrutare de personal, cu sediul într-o clădire de birouri, amplasată central. Ba chiar îşi imagina şi ţinuta pe care o va purta. Toate acestea au devenit realitate în câteva luni. Exact aşa cum şi-a imaginat ea. Singura problemă era că, job-ul pe care îl obţinuse, nu era plătit. Era un internship. În visul ei, nu erau amintiţi banii, aşa că, ei nu şi-au făcut apariţia nici în realitate. Când a realizat acest lucru şi-a rescris visul. Drept urmare, în prezent, lucrează la o firmă internaţională de recrutare de personal, ce are sediul în U.K şi este plătită pentru munca depusă.

Ai mare grijă ce îţi doreşti pentru că poate deveni realitate.

“Visul tău este unul dintre cele mai eficiente antidoturi pentru teamă. El aprinde dorinţa din tine atât de mult, încât ajungi să fii gata să îţi confrunţi şi să îţi depăşeşti teama.

Visul tău te poate ajuta să mergi acolo unde îţi este teamăuneori-castigi-uneori-inveti_1_fullsize

şi să faci ceea ce îţi este teamă.”

John C. Maxwell

Dacă ţi-a plăcut acest articol te invit să dai un share pentru ca el să ajungă la cât mai multe persoane.

dezvoltare personala

Toţi avem visuri, unele mereţe, altele mai puţin măreţe. Întrebarea este, credem în ele? Credem în puterea noastră de a le transforma în realitate?

Eu am crezut în visul meu de a scrie o carte şi în cele din urma l-am trasnformat în realitate. Este adevărat că am avut de furcă cu tendinţa de a amâna, cu lipsa chefului de muncă, dar nu am renunţat.

Poate lucrurile nu merg aşa cum ai plănuit, poate apar obstacole neprevăzute . . . important este să continui drumul.

Poţi lua şi pauze din când în când, dar nu renunţa niciodată la visurile tale.flowRoot3026

Sunt curios, tu ce visuri ai?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *