Dificultatile sunt necesare

dificultati

“Intr-o zi, un om vazu din intamplare un cocon si se opri sa-l studieze. In mica lui gaura, omul observa un fluture care se straduia sa iasa. Ramase multe ore langa cocon urmarind fluturele care parea

Sursa foto.

ca se afla pe punctul de a abandona, fara sa poata iesi prin gaura care ramanea mereu la fel de mica.

Omul decise atunci sa ajute fluturele. Lua un cutit, deschise coconul si fluturele iesi imediat. Totusi, trupul lui era slab si amortit, iar aripile mici si fragile abia se miscau. Omul continua sa-l observe, spunandu-si ca aripile fluturelui se vor deschide, dintr-o clipa in alta, si ca atunci insecta va putea sa-si ia zborul. Dar nu se intampla nimic! Fluturele isi petrecu restul vietii tarandu-se pe pamant, cu trupul lui slab si aripile chircite. Niciodata n-a putut sa zboare.

Ceea ce omul nu a inteles, in intentia lui de a-l ajuta, este ca trecerea prin orificiul coconului i-ar fi permis fluturelui sa faca efortul necesar ca sa poata trimite lichidele vitale din trupul lui aripilor, ceea ce i-ar fi permis sa zboare.” – Lectia fluturelui.

Precum fluturele din poveste, toti avem nevoie sa infruntam anumite dificultati pentru a putea evolua.

Dar ce facem cand acestea apar in viata noastra?

Ne infuriem, spunem ca viata nu este dreapta, dam vina pe altii pentru ceea ce suntem, ne victimizam si, cel mai grav dintre toate, renuntam.

Toti cei care au reusit in viata au intampinat dificultati si probabil au avut, intr-o oarecare masura, reactiile mentionate mai sus, cu o singura excetie insa, nu au renuntat.

Esecul nu vine dintr-o infrangere ci din decizia de a ramane la pamant si de a renunta la lupta.

Transforma fiecare esec in ambitie si rifica-te dupa fiecare infrangere mai motivat.

Satisfactia reusitei este direct proportionala cu dificultatea drumului parcurs.

Daca nu ma crezi incearca sa fii mandru ca ai facut un puzzle de 10 piese pe care poate sa il rezolve orice copil de 5 ani :). Crezi ca poti? Eu zic ca nu. Acum imagineaza-ti cum te-ai simti daca ai realiza un puzzle de 1000 de piese. E o diferenta, nu?

Ai mai jos un filmulet cu oameni care au decis sa nu renunte chiar si atunci cand nimeni nu le mai dadea nicio sansa.

Daca ti-a placut acest articol te rog ajuta-ma cu un share.

dezvoltare personala

Urmeaza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *