Efectul “televizor”

In ziua de azi copiii incep de mici sa se uite la televizor. La inceput nu prea reusesc sa faca diferenta dintre ce se petrece acolo si realitate, incearca sa imite ceea ce vad la televizor. Cu timpul incep sa realizeze ca ce se intampla dincolo de ecran este foarte diferit cu ce se intampla in viata de zi cu zi.

Cresc, devin adolescenti, adulti si realizeaza ca telivizorul este doar o facatura, doar un scenariu, nimic real, ba mai mult se simt bombardati cu diverse tehnici de manipulare. Se simt mintiti si in subconstient se creeaza o bariera care delimiteaza viata din spatele ecranului de cea reala. Lucrul asta nu este rau pentru ca e normal sa stii ca oamenii nu mor cu adevart in film, este doar un rol pe care il joaca.

Este adevarat ca atunci cand vezi un film te incearca unele emotii, sentimente datorita actiunii dar toate acestea vin din latura emotionala a omului. Cand am spus ca se creaza o delimitare clara a celor doua “realitati” m-a referit la partea logica.

Emotia bate logica si de aceea cand vedem o anumita scena  la televizor traim anumite sentimente, desi stim ca acea scena este regizata.

Pana acum nu cred ca am spus ceva nou dar am vrut sa fac o introducere pentru a ma face inteles in ceea ce priveste efectul “televizor”.

Acest efect nu are legatura cu partea emotionala ci doar cu cea logica. Ajungem sa credem ca ce vedem la televizor sunt doar povesti adica se intampla intr-o alta “realitate”, ne obisnuim sa privim cum altii isi traiesc viata in loc sa o traim pe a noastra. Ne relaxam uitandu-ne la un film si la emisiuni tv pt ca nu mai avem energie sa ne relaxam facand o plimbare.

M-am lungit putin putin si nu am spus nimic concret….vreau sa spun ca din cauza televizorului ajungem sa credem in subconstient ca ceea ce se intampla in afara cercului nostru de cunostinte nu este neaparat adevarat, este o regizare.

De aceea este foarte greu sa schimbi ceva, chiar daca este vorba de un lucru foarte simplu cum ar fi corectarea posturii pentru a creste increderea in sine. Auzi ca acest lucru a avut efecte deosebite la multe persoane dar nu le cunosti, nimeni din anturajul tau nu a facut asa ceva. Totul s-a intamplat intr-o alta realitate…falsa, regizata.

Se spune ca atunci cand vrei sa faci ceva este bine se te inconjori de persoane care au aceleasi pasiune ca si tine. Traind printre lei devii un leu dar nu cred ca acelasi lucru se intampla si daca citesti foarte mult despre ei.

Multi spun ca trebuie sa-ti schimbi anturajul pentru ca te trage in jos si de cele mai multe ori asa este dar ce faci cand anturajul nu te judeca, nu te critica, ba chiar iti spune: “bravo, foarte bine, sa vedem rezultate” dar persoanele din anturaj au alte pasiuni decat ale tale. Nu mai poti da vina pe anturaj dar cititul tot parca nu are efectul dorit.

Eu zic ca este de la efectul “televizor”…asta este teoria mea.

Televizorul ne distruge credinta. Ajungem la un moment dat in care vizualizarea visurilor noastre deja indeplinite, nu mai are nicio influenta asupra noastra. Le vedem ca pe ceva ireal ce putem vedea si la televizor si nu mai credem in ele.

Ce putem face pentru a neutraliza acest efect? Sa incepem sa ne traim propria viata si nu doar sa asistam la viata altora, sa credem in schimbare, sa credem in noi.

Unii au reusit de unii singuri, manati de o forta interioara…cine nu gaseste aceasta forta este recomandat sa se alieze cu alte persoane…in echipa este mai usor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *