Fericirea

fericirea

Ce inseamna fericirea? Sau ce te face fericit? La aceste intrebari fiecare dintre noi avem raspunsuri diferite, fiecare vede fericirea in felul lui. Din punctul meu de vedere fericirea este de doua feluri:

1. Fericirea de moment – cand avem un succes, o realizare suntem fericiti pe moment. In cateva zile, ore, poate chiar minute ne confruntam cu noi situatii, noi probleme sau provocari (depinde de fiecare) si fericirea a trecut. Bineinteles ramane amintirea unei realizari dar care de multe ori este ignorata de majoritatea persoanelor (datorita problemelor, esecurilor care apar ulterior) si astfel nu devine un element motivational.
Daca ai trait momente in care ai simtit ca nu te poate opri nimeni din realizarea a ceea ce ti-ai propus sau momente in care ai avut o realizare de care esti foarte mandru si in urma careia te-ai simtit foarte fericit, apeleaza la acele amintiri, iti pot reda increderea in fortele proprii. Daca nu ai trait astfel de experiente (lucru greu de crezut) tine minte, toti putem realiza ce ne-am propus, trebuie sa credem asta.

2. Fericirea pe termen lung. Multi numesc acest lucru implinire. Fiecare dintre noi cautam sa fim fericiti pe cat mai multe planuri deoarece numai asa simtim ca suntem cu adevarat impliniti. Drept urmare ne “agatam” de partener, prieteni, profesie, bani, familie, si lista poate continua in functie de preferintele fiecaruia.

De mici iti sunt bagate in cap conceptii de genul: cauta-ti un job sigur si daca se poate si bine platit, cauta-ti un partener/partenera serios/serioasa cu care sa faci copii si sa traiti fericiti pana la adanci batraneti, banii nu aduc fericirea, cei care au bani sunt niste oameni rai, trebuie sa muncesti din greu pentru a avea bani etc.. Astfel de idei iti sunt daunatoare si te opresc din lupta pentru implinirea visurilor tale. Ceea ce face diferenta intre un om implinit si unul care este mereu frustrat care nu reuseste sa faca nimic cu viata lui este capacitatea de a trece peste aceste conceptii, dorinta de a se dezvolta, perseverenta, gandirea pozitiva, increderea in sine, educatia financiara, ambitia de a-si depasi frica si de a iesi din starea de confort, inteligenta emotionala, disciplina, planificarea si nu in ultimul rand dorinta arzatoare de a-si implini visurile. Stiu, sunt multe lucruri ce trebuie avute in vedere dar nu ai ce face, asta este viata.:)

Eu consider ca oamenii sunt precum mesele, ciudata comparatie, nu? Dar hai sa-ti explic la ce ma refer. Mesele, indiferent cu cate picioare sunt proiectate, isi pierd din stabilitate sau chiar se darama daca le iei un picior. La fel sunt si oamenii, isi cladesc cativa piloni pe care isi sprijina fericirea. Cu alte cuvinte isi gasesc un job sigur, cativa prieteni cu care au anumite lucruri in comun, un partener de viata si se declara fericiti sau chiar impliniti. Dar ce se intampla cand unul din acesti piloni se darama (isi pierd job-ul, sau un prieten ii tradeaza, sau partenerul ii paraseste)? Fericirea dispare. Si poate zici ca este normal sa fie nefericit pentru ca a trait un eveniment neplacut. Dar ceea ce conteaza cu adevarat in astfel de momente este ce se afla in interiorul fiecaruia, acest lucru face diferenta dintre o persoana care vede partea plina a paharului si una care pica in depresie deoarece vede numai jumatatea goala.

Te gandesti ca este usor de spus dar greu de facut? Ai perfecta dreptate dar daca vrei o schimbare in viata ta, daca vrei sa simti cu adevarat fericirea atunci incepe sa schimbi, in primul rand, ceva in interiorul tau. Nu va fi usor dar va merita.

Urmeza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

PS: Spune-mi intr-un comentariu ce inseamna fericirea pentru tine.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *