Gandeste pozitiv!

Multi nici macar nu incearca sa se schimbe pentru ca nu cred ca li se poate intampla lor ceva bun. Aud povesti despre cum s-au schimbat anumite persoane si pun totul pe seama norocului sau pur si simplu considera ca ei nu sunt destul de motivati si puternici pentru a provoca schimbarea. Sau si mai rau, folosesc replici de genul: “asa sunt eu, asta e viata mea, asa am fost crescut”.
Problema principala este modul de gandire: pozitiv sau negativ. Atragem ceea ce gandim. Probabil ai auzit asta la multe persoane care activeaza in domeniul motivational dat totusi iti este greu sa intelegi sau sa crezi pentru ca tie nu ti s-a intamplat ceva asemanator. Ai avut ganduri pozitive, ai facut fapte bune dar nu s-a intamplat nimic bun, nu ai fost rasplatit inzecit, asa cum se spune.
Eu am trait cateva experiente in care puterea gandirii pozitive efectiv m-a uimit si in cele din urma m-a facut sa inteleg ca se poate, ca tot ceea ce se spune poate fi adevarat si merita incercat. Sincer nu a fost chiar asa de simplu precum vreau sa para, am realizat cu greu ceea ce mi se intamplase (in viata ni se intampla multe lucruri dar important este sa fim constienti de ele pentru a putea invata ceva). Dandu-mi seama ca desi eu am trait niste exemple concrete, cu greu am inceput sa-mi schimb gandirea, m-am hotarat sa-ti prezint in acest articol una din experientele mele. Poate te va ajuta putin sau poate vei constientiza ca si tu ai trait ceva asemanator.
Eram pe la sfarsitul lui mai, cu cativa ani in urma si impreuna cu niste prieteni am hotarat ca in septembrie sa plecam in concediu in Grecia. Am rezolvat fiecare problema concediului am dat avans pentru cazare si practic totul era batut in cuie (mai trebuia sa cumparam biletele de tren). Totul frumos pana acum dar eu nu aveam nici un ban (avansul pentru mine a fost platit de o prietena), urma sa am licenta in iulie si trebuia sa strang si pentru ea ceva bani plus ca nu stiam daca o iau (in anul respectiv s-au facut cateva schimbari in programa si se anunta ca va fi mult mai greu de luat licenta). Mai aveam de platit taxa de profesor indrumator, cheltuieli de redactare a lucrarii plus cheltuielile lunare. Am facut o socoteala si am realizat ca nu am de unde sa strang banii necesari dar in fiecare noapte visam ca merg in Grecia, ma gandeam cum va fi, ce trebuie sa-mi iau la mine, ba mai mult mi-am cumparat un tricou, doua pentru ca urma sa stau 9 zile si aveam nevoie:).
Tot facand eu socoteli am realizat ca pana la urma va trebui sa imprumut niste bani pentru a-mi indeplini visul dar pe cat de usor mi-a trecut prin minte aceasta solutie pe atat de usor mi-am scos-o din cap. Cand ma intorceam urma sa am alte cheltuieli ce nu puteau fi amanate (asigurarea la masina) si m-as fi intins cu datoria pana in iarna:(. Mi-am zis ca voi strange eu banii pana la urma. Si ce crezi? Pe la jumatea lui august am realizat un venit suplimentar de aproximativ 100 euro. Pot sa spun ca exact de suma asta aveam nevoie si unde mai pui ca m-am intors din concediu cu 40 de euro, exact cat aveam nevoie pentru a plati asigurarea la masina:).
Exista posibilitatea sa pui pe seama norocului ceea ce mi s-a intamplat mie si poate ai dreptate dar a fost un noroc pe care l-am provocat eu prin modul meu pozitiv de gandire, prin faptul ca nu concepeam sa nu pot strange banii necesari pentru visul meu:).
Totul este sa crezi in tine, in visele tale, in realizarea lor, sa stii sa inveti din esecuri si sa ai puterea sa o iei de la capat si de 1000 de ori daca este necesar.

O gandire pozitiva iti doresc!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *