Invataminte

invataminteIn, imediat 28 de ani, am invatat ca detasarea, rabdarea, calmul, putina indiferenta fac minuni. Cu cat fugi mai mult, mai repede si mai disperat(a) dupa ceva, cu atat destinatia se indeparteaza mai tare.

Nu zic ca nu e bine sa actionezi si sa stai sa pice din cer, dar incearca sa te bucuri cat mai mult de calatorie, de lucrurile simple.

Daca nu-ti place ce faci mai bine nu mai faci, deoarece, chiar daca ajungi “sus” in domeniul tau, tot nu te vei simti implinit, ci doar stors de energie si dezamagit. Acolo “sus” nu va fi niciodata cum ti-ai imaginat atat timp cat iti pierzi bucuria pe drum.

O vorba din batrani spune ca munca nu a omorat pe nimeni. Dar oare pe cati oameni i-a facut fericiti o munca facuta din obligatie, fara pic de implicare sufleteasca? Mergi la munca pentru a-ti putea hrani corpul, dar iti distrugi mintea si sufletul.

Unde crezi ca duce un trup hranit, de cele mai multe ori, incorect datorita depresiei si nemultumirii pe care ti-o aduce job-ul, care de fapt ar trebui sa te salveze, sa-ti aduca banii necesari pentru a fi fericit?

In acest punct te afli intr-un cerc vicios: mergi la munca pentru ca nu ai bani, alegi orice job ti se ofera si cu timpul ajungi sa-l urasti pentru ca nu-ti place ceea ce faci. Banii luati nu reusesc sa-ti aduca fericirea si culmea, nu dai vina pe job-ul in sine sau pe tine pentru ca fugi de schimbare, ci pe patronul care consideri ca te plateste putin.

Crezi ca mai multi bani ar face sa dispara neplacerea pe care o simti dimineata cand te trezesti sa mergi la munca.

Iti spun ca nu este asa.

Poate intr-o zi ti se va implini visul si vei castiga mai multi bani. Atunci vei descoperi ca placerea de a face ce-ti place e cu mult mai importanta decat banii pe care ii castigi.

Nu-ti da visurile pe un job bine platit.

Banii vor contribui la fericirea ta numai atunci cand faci ce-ti place.

Nu fugii cu disperare dupa ei si ei vor veni cu usurinta la tine.

Iti doresc ca in fiecare zi sa traiesti macar o clipa de fericire sincera!

Urmeaza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

dezvoltare personala

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *