Nimic fara entuziasm, bucurie sau acceptare

entuziasm
Orice activitate pe care o desfasori trebuie sa aiba la baza cel putin una din aceste stari: entuziasm, bucurie, acceptare.

Entuziasm.

Atunci cand ai o viziune sau un scop apare entuziasmul. El te motiveaza si iti da un plus de energie pentru a duce la bun sfarsit toate activitatile care au legatura cu telul tau. Odata atinsa starea de entuziasm vei gasi putere sa treci peste orice obstacol si sa te ridici dupa fiecare esec.

“Entuziasmul este forta care transpune planul mental in dimensiunea fizica.”

Bucurie.

Nu orice activitate poate fi desfasurata cu entuziasm. Nu te entuziasmezi atunci cand faci piata, sau cand faci curat in casa, sau cand iesi la alergat, dar poti face toate acestea cu un sentiment de bucurie.

Aceasta bucurie nu vine din finalizarea accestor activitati si din rezultatele pe care le pot aduce, ea vine din implicarea totala in ceea ce faci. Este bucuria care se revarsa din interiorul tau in activitatea pe care o desfasori si nu invers.

Acceptare.

Acceptarea este ultimul nivel in care poti desfasura o actiune constienta fara sa iti faci rau. Atunci cand nu accepti ca este nevoie sa desfasori o anumita activitate inseamna ca actionezi impotriva vointei tale, impotriva convingerilor si a sistemului de valori pe care le ai.

Daca nu faci un lucru cu bucurie sau entuziasm cum ar fi spre exemplu sa te trezesti dimineata, foarte devreme, cel putin accepta ca asta ai de facut pentu a reusi sa finalizezi la timp proiectul pe care l-ai inceput.

Lipsa acceptari duce la stres, frustare, la o senzatie de neimplinire si tristete. Daca nu poti accepta o anumita activitate abandoneaz-o si indreapta-te spre altceva.

Ca un mic rezumat a acestui articol te las cu o idee pe care as vrea sa o retii si de care sa-ti amintesti de fiecare data cand ai de facut ceva.

Daca nu esti entuziasmat, daca nu simti nici o bucurie, daca nici macar nu poti accepta si o faci doar din obligatie mai bine renunta la activitatea respectiva.

PS: Acest articol a fost inspirat din cartea “Un pamant nou” de Eckhart Tolle.

PPS: Zilele urmatoare voi veni cu un articol despre cuvantul “trebuie” de care foarte multa lume se fereste si pe care eu il vad in zona de acceptare.

Astept cu nerabdare parerea ta cu privire la acest articol.

Urmeaza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *