Nu are rost sa te schimbi tu…viata o va face

viata

Marea problema cu care se confrunta majoritatea frustratilor (din care fac parte si eu) este lipsa increderii in propria persoana, in puterea de schimbare. Lumea in care traim este asa cum este si bineinteles ca este mai usor sa dam vina pe altcineva pentru problemele noastre decat pe propria persoana. Daca ne-am vedea pe noi vinovati ar trebui sa actionam, sa ne schimbam, sa punem osul la treaba, sa iesim din zona de confort si sa ne punem intr-o situatie noua, inconfortabila. Dar de ce sa facem asa ceva? doar nu am innebunit. Gasim pe altcineva responsabil pentru neajunsurile noastre si gata – situatie rezolvata. Daca nu depinde de noi atunci nu putem face nimic, ne resemnam, ne lasam traiti de viata si ii lasam pe altii sa decida in locul nostru.

Toate astea pana cand ne loveste ceva puternic, cadem, stam la pamant cateva clipe, analizam si pentru ca e greu sa ramanem acolo sa ne taram ne ridicam speriati. In acest moment unele persoane profita de avantul pe care il au in timpul ridicarii si incearca sa ajunga tot mai sus. Apar primele rezultate, vad ca se poate, prind curaj, se motiveaza si nu se mai opresc. Inteleg oarecum ca este mai bine sa-si ia destinul in propriile maini, sa-si scrie singuri povestea decat sa-i lase pe altii sa decida in locul lor. Apare acea lumina care dovedeste ca se poate, ca prin schimbarea propriei persoane ajung sa schimbe si ceva in plus.

Vorbe de genul: “nu ai cum sa reusesti, revino cu picioarele pe pamant, traiesti in Romania” nu ii mai ating, devin doar zgomote de fundal care nu mai au nici o semnificatie.

Pana la acea lovitura care ne pune la pamant pe multi dintre noi parca nimic nu reuseste sa ne motiveze, nici macar exemplele oamenilor care au pornit de la zero, si-au luat inima in dinti si au inceput sa infrunte viata.

In cartea “Noteaza si actioneaza” scrisa de Henriette Anne Klauser am gasit o fraza foarte interesanta: “Prabusire? Ura! Cand totul este pierdut, este un semn clar ca totul va porni pe drumul cel bun.”

Nu vreau sa te stresez, sa te conving sa faci ceva ce nu-ti place, schimbarea poate veni si singura. Aduce cu ea o lovitura puternica dar asta este doar un mic amanunt. Ce-mi place sa fiu ironic :P.

Fiecare din noi avem ceea ce meritam, asa ca haide sa zambim si sa vedem partea plina a paharului. Te intrebi care este aceea? Cum care este? Macar nu avem mai putin decat meritam.

Urmareste semnul care pune capat vietii pe care o ai, el te va indruma pe drumul cel bun, cel al schimbarii interioare. Schimbare care va aduce soarele pe strada ta.

Iti doresc sa ai o atitudine pozitiva si o viata fericita :).

dezvoltare personala

flowRoot3026

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *