Nu ignora puterea gandului

Ziceam in articolul trecut ca trebuie sa incerci ceva nou dar inearca cu incredere. Daca nu crezi cu adevarat in ceea ce faci te anunt cu parere de rau ca faci acel lucru degeaba. Incearca sa nu fii reticent cand incepi un proiect. Cand crezi cu tarie in ceva lucrul acela se va intampla si un exemplu foarte simplu sunt superstitiile. Cand crezi ca daca te intorci din drum vei avea ghinion- chiar veia vea-, daca crezi ca atunci cand iti taie calea o pisica neagra ti se va intampla ceva rau – chiar se va intampla.

Referitor la pisica neagra vreau sa fac o mica paranteza si sa-ti povestesc o intamplare de care am avut parte acum multi ani (dar mi-o amintesc ca si cum ar fi fost ieri). Cred ca aveam in jur de 12-13 ani si auzisem si eu de superstitii, cam ce sunt si ce semnifica ele. Nu ma gandeam ca imi pot forma o gandire daunatoare. Si cum cea mai vestita superstitie este cea cu pisica neagra mi-a intrat si mie in cap si incetul cu incetul am inceput sa cred in ea. Pana intr-o zi cand am avut parte de o experienta care m-a marcat si m-a ambitionat sa nu mai cred in asa ceva. Efectiv mi-a deschis ochii, mi-a demonstrat cat de nocive pot si superstitiile daca ajungi sa crezi in ele.

Intamplarea : Pe atunci aveam un Pegas si mi se pusese mie pata sa-mi cumpar o frana de mana pentru roata din fata. Mi-am strans bani si am plecat cu tatal meu sa cumpar acea frana. Am cumparat-o si pe drum la intoarcere a aparut si pisica. In acest moment s-a intamplat un lucru ciudat. Eram pe o straduta, aproape de blocul in care locuiam, si trebuia sa fac stanga pentru a ajunge la el. In acel moment o pisica neagra mi-a taiat calea de la stanga la dreapta (sensul in care mi-a taiat calea este important pentru a intelege exact intamplarea).  Superstitios cum era atunci am decis sa-mi continui drumul  (fara sa fac stanga) si sa ocolesc un bloc. Aici apare partea interesanta, pisica si-a continuat drumul si mi-a mai taiat calea inca o data. Daca as fi fost singur m-as fi intors si as fi ales alt traseu (atat de mult credeam in aceasta superstitie) dar fiind cu tatal meu am continuat sa merg inainte. Si ma crezi sau nu dar nici in ziua de azi nu mi-am pus frana la biclicleta (trebuia sa dau o gaura in cadru pentru a o putea prinde si asa ca am renuntat).

Dupa aceasta intamplare am decis ca de fiecare data cand vad o pisica neagra care imi taie calea sa ma gandesc ca reprezinta un semn bun. Nu pot spune ca am avut noroc cand se intampla acest lucru sau ceva deosebit mi se intampla dar iti pot garanta ca nu am mai avut parte de experiente neplacute.

Totul tine de gandire si cat de concentrat esti pe un lucru, cu cata tarie crezi in ceva.

Poate crezi ca ce mi s-a intamplat mie a fost pura conincidenta si poate ai dreptate dar nu asta conteaza. Ceea ce conteaza este ca toti avem nevoie sa credem in ceva, eu incepusem sa am o gandire negativa care mai mult ca sigur mi-ar fi fost foarte daunatoare pe viitor.

Toti avem tendinta sa facem anumite aoscieri intre evenimente la un moment dat (cam asta reprezinta si o superstitie); cand ne intalnim cu o persoana si aceasta ne insoteste sa rezolvam o problema spunem ca ne-a purtat noroc sau ghinion, in functie de rezultat. Astfel incepem sa ne formam modul de gandire (pozitiv sau negativ) si ulterior sa atragem intamplari placute sau neplacute.

Acea intampalre m-a facut sa-mi schimb gandirea cu privire la superstitii. Asta nu inseamana ca incepand de atunci am avut numai ganduri pozitive in orice domeniu sau situatie. Nu este de ajuns sa schimbi un singur gand, trebuie sa identifici toate gandurile negative si sa incerci sa le schimbi pentru ca altfel nu vei putea evolua.

Incepe chiar de acum sa crezi mai mult in tine, in fortele tale, in puterea de a-ti indeplini visele, incearca sa-ti formezi numai ganduri pozitive pentru ca doar asa vei putea vedea partea plina a paharului.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *