Oare ne dorim cu adevarat sa ne imbunatatim viata?

 De ce suntem reticenti cand vine vorba de tratamente naturiste? De ce remediile naturiste nu ar functiona mai bine decat cele medicamentoase?
Sunt atatea argumente in favoarea produselor naturiste: studii care dovedesc ca pot avea efecte incredibile, pretul (de cele mai multe ori sunt mai ieftine, ex: ceaiuri, diferite plante care pot fi crescute si in ghiveci), gustul este in majoritatea cazurilor foarte bun ( ex:mierea de albine) si totusi nu suntem dispusi sa le incercam.
De aici vine si intrebarea care da titlul acestui articol: Oare ne dorim cu adevarat sa ne imbunatatim sanatatea si implicit viata?
Cu siguranta exista persoane care au incercat aceste remedii si nu au observat nici o schimbare. Dar, oare aceste persoane, cand au inceput un astfel de “tratament” au luat aceasta decizie cu inima deschisa sau au gandit ceva de genul: “lasa ca o sa incerc ca sa dovedesc ca nu are nici un efect”.
De ce este atat de greu sa credem in ceva, mai ales daca este in beneficiul nostru?
Sunt persoane care nici nu vor sa auda de plante si alte “chestii de genul asta”.
De unde vine acest blocaj?
Oare ne “place” sa fim bolnavi pentru ca auzim in stanga si in dreapta ca fiecare se vaita de ceva si subconstientul a fost setat sa creada ca asta este natura omeneasca.
Oare dorim sa atragem atentie si sa fim compatimiti datorita unei sanatati subrede?
Sa fie educatia de vina? Dar strabunicii nostrii si chiar bunicii foloseau des puterea tamaduitoare a plantelor pentru diverse afectiuni.
Sa fie oare mai usor sa mergi la doctor, sa faci injectii si sa iei pastile decat sa-ti faci un ceai si sa consumi diferite plante sau produse naturiste?
Sa fie doctorul persoana in care avem cea mai mare incredere cand vine vorba de sanatate desi de multe ori mergi din cabinet in cabinet si iei tratament dupa tratament fara nici un rezultat?
Nu stiu de unde provine aceasta retinere cu privire la produsele naturiste dar sunt hotarat sa aflu:).
Iar celor care au ales sa incerce astfel de remedii vreau sa le reamintesc ca este esential sa creada in rezultatele miraculoase ale acestor “tratamente”.
Meritam si este normal sa avem o viata sanatoasa!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *