Pentru a primi, mai intai trebuie sa oferi

ofera

Cu siguranta iti doresti mai mult/e…mai multi bani, sa fii mai fericit, sa ai mai mult timp liber, sa ai mai mult succes, sa fii mai apreciat de cei din jur. Lista poate continua, dorintele sunt multe.

Sunt sigur ca de multe ori te-ai intrebat de ce nu obtii ceea ce-ti doresti si aproape de fiecare data ai avut tendinta sa dai vina pe noroc (lipsa lui), familie, societate etc..

Dar te-ai intrebat vreodata ce oferi tu in schimbul indeplinirii acestor dorinte? Ce esti tu dispus sa oferi?

Faci in fiecare zi ceva in plus pentru a te apropia, fie si cate putin, de indeplinirea dorintelor sau astepti mereu momentul potrivit sau momente in care sa ai chef?

Ti-ai tranformat dorintele in scopuri? O simpla dorinta nu presupune si o actiune dar daca o transformi intr-un scop inseamna ca esti dispus sa faci ceva pentru a-l atinge si, cel mai important, inseamna ca tu crezi ca esti capabil sa-l atingi. Nimeni nu-si stabileste un scop despre care crede ca nu-l poate atinge.

Ti-ai facut un plan, chiar si unul mic, in care sa enumeri pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a-ti atinge visurile?

Iti trebuie si un plan pentru ca un scop are nevoie de el. Scopul reprezinta destinatia unde vrei sa ajungi iar planul reprezinta traseul pe care trebuie sa-l urmezi.

Daca nu ai un scop bine definit nu vei sti unde vrei sa ajungi iar daca nu ai un plan nu vei sti pe unde sa mergi si te vei rataci.

Ce ai facut tu alaltaieri, ieri, azi pentru a fi mai aproape de scopul tau?

Daca vrei mai multi bani trebuie sa oferi servicii de calitate…sa oferi intai. Sa te implici in ceea ce faci, sa pui suflet in munca ta.

Daca vrei sa fii mai fericit trebuie sa inveti sa te bucuri de ce ai in prezent, sa apreciezi lucrurile simple. Ele iti pot eferi adevarata fericire.

Daca vrei sa ai mai mult timp liber trebuie sa inveti sa spui “stop”, sa spui “nu” activitatilor care nu te fac fericit si sa-ti oferi tie timpul de care ai nevoie pentru a te relaxa.

Daca vrei sa ai mai mult succes trebuie sa iti cultivi disciplina, sa actionezi, sa definesti ce inseamna pentru tine “succes”. Trebuie sa ai curaj sa-ti iei viata in propriile maini si sa-ti incepi  calatoria spre succes.

Daca vrei sa fii apreciat si respectat de catre cei din jurul tau trebuie sa inveti sa te respecti tu pe tine insuti, sa devii constient de valoarea care se afla in interiorul tau si sa ii tratezi pe cei de langa tine exact asa cum ai dori sa te trateze ei pe tine.

Nu uita, daca vrei sa primesti trebuie sa fii dispus sa oferi ceva in schimb.

Cu drag,

Togan Dragos

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *