Pesimist sau optimist … alegerea iti apartine

pesimist sau optimist

Viata este plina de rahaturi (rahat = produs de cofetarie cu aspect gelatinos) dar asta este tot farmecul  sau poate nu, insa toate trebuiesc luate ca atare. Asta este viata si nu ai ce face.
Drumul este plin de necunoscute, ocolisuri, suisuri, coborasuri dar nu trebuie sa uitam de partile frumoase, visurile, dorinta de cunoastere, de dezvoltare, implinirile (oricat ar fi ele de mici). Ele sunt cele care te imping sa mergi mai departe, sa zambesti.

Daca stam sa analizam putin lucrurile neplacute ele sunt asa pe moment……timpul trece si le transforma in simple amintiri si parca nu mai sunt asa mari nenorociri. Devin lectii de viata care te fac sa cresti, sa te dezvolti si chiar uneori iti aduc un zambet pe fata. Azi plangi si maine razi, ambele stari pot fi cauzate practic de acelasi eveniment.

Suturi in fund si palme poti primi de la viata in fiecare zi, unele mai dure altele mai blande, nimeni nu duce lipsa de asa ceva, insa pe langa acestea fiecare moment al vietii vine insotit si de cate un prilej de bucurie. In fiecare clipa poti gasi cate un motiv pentru a zambi si pentru a te bucura de viata.

Momentele placute genereaza bucurie in prezent in timp ce momentele neplacute genereaza, de cele mai multe ori, bucurie (sau macar un zambet) in viitor. De ar fi totul asa de simplu, ce bine ar fi. Problema este ca nu ne dam voie sa ne bucuram de placerile vietii. Le punem pe un plan secundar si ne concentram pe evenimentele neplacute, uitam sa zambim si astfel amplificam nefericirea.

In viata am avut parte de multe momente neplacute, din ficare am invatat cate o lectie importanta si unele chiar au reprezentat inceputul unui drum interesant si palpitant.

Azi imi aduc aminte de greseli si nu stiu daca este bine sau nu dar imi este foarte greu sa le regret. Am avut mult de pierdut de pe urma lor dar in acelasi timp am avut si de castigat, chiar foarte mult. M-am ales cu lectii invatate, cu noi drumuri deschise si de ce nu cu amintiri pe care nu le voi uita niciodata.

In viata inveti din orice, din parerea unui prieten, din remarca unui necunoscut, din filme, din evenimente aparent nesemnificative, din relatii esuate, din intampalri mai putin placute si nu in ultimul rand din greselile tale si a celor din jur.

Probabil multi prieteni, cunoscuti, ma vad ca pe un optimist incurabil dar numai eu stiu cat de greu este drumul pe care trebuie sa-l strabati de la pesimism la optimism. Multe minute, ore, zile petrecute analizand si regretand anumite decizii. Pana la un moment dat cand am spus stop, viata se petrece in prezent nu in trecut. Odata ce constientizezi acest lucru cu adevarat, incepe lupta pentru a scapa de gandurile pesimiste.

Pesimist sau optimist . . . alegerea a fost a mea.

Drumul este lung si plin de obstacole dar iti spun ca merita, altfel te bucuri de simplele placeri ale vietii cand te poti detasa cat de cat de partile neplacute.

Si acum mai am momente in care optimismul dispare facandu-i loc melancoliei sau gandurilor de genul: “cum ar fi fost daca…?”. Cu siguranta ar fi fost altfel dar oare ar fi fost mai bine??? Nu voi afla niciodata, deci ce rost isi mai are aceasta intrebare? Oricum nu se mai poate face nimic, imi invat lectia, zambesc si ma bucur de ce am in prezent.

Este foarte usor sa te lasi prada pesimismului, gandurilor negative dar iesi mult mai castigat daca faci un efort sa vezi partea buna a lucrurilor chiar si acolo unde aparent nu exista.

dezvoltare personala

Urmeaza-ti fericirea!

Cu drag,

Togan Dragos

Pesimist sau optimist…alegerea iti apartine.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *