Problema nu este lipsa actiunii . . .

Sunt de parere ca foarte multe persoane considera ca principala problema pentru lipsa rezultatelor este inexistenta actiunii.

Este foarte adevarat, fara actiune nu poti ajunge nicaieri. Este nevoie sa te misti pentru a ajunge din punctul A in punctul B. Si asta se numeste actiune.

Dar daca visul tau ar fi sa participi la un maraton si sa-l termini cu succes, crezi ca prin simplul fapt ca te inscrii la unul iti vei atinge obiectivul?

Este clar ca nu.

Ai nevoie de antrenament. Este drept ca si antrenamentul este tot o actiune.

Dar pentru a te tine de antrenament ai nevoie de disciplina, vointa.

Asta in conditiile in care ai deja incredere in tine, ai o gandire pozitiva care nu te saboteaza, ai obiceiuri sanatoase, iti gestionezi cu succes emotiile, stii sa eviti tendinta de a amana si ai puterea sa te motivezi zilnic.

Cu alte cuvinte, este nevoie sa cunosti domeniile la care mai ai de lucrat.

Acest lucru il faci prin autocunoastere.

Deci, indiferent de visul pe care il ai (sau nu l-ai definit inca – il poti stabili pe parcurs) este nevoie sa incepi cu un proces de autocunoastere.

Dupa care incepi sa lucrezi acolo unde este nevoie si abia apoi incepi antrenamentul.

Daca treci direct la antrenament, gandind ca vei reusi pe parcurs sa rezolvi si celelalte probleme, cel mai probabil te vei confrunta cu dezamagiri, infrangeri, care te vor determina sa renunti.

Nimeni nu iti garanteaza ca vei atinge succesul dupa prima incercare, dar este o diferenta enorma intre o persoana care esueaza la cativa pasi distanta de atingerea visului si una care esueaza la cativa pasi distanta de linia de pornire.

Cu cat vei fi mai pregatit, cu atat vei reusi sa te aproprii mai mult de obiectivul tau si sa iti revii mai usor dupa o infrangere, daca ea apare.

Imagineaza-ti care vor fi rezultatele unei persoane, care abia daca merge 400 – 500 m pe jos, cand se va hotara sa faca o drumetie de cateva ore pe munte.

Ai nevoie de obiceiuri sanatoase pentru a-ti atinge obiectivele dar obiceiurile se formeaza cu ajutorul disciplinei, rabdarii si perseverentei.

Ai nevoie de incredere in sine pentru a te ridica dupa fiecare cazatura, dar pentru a consolida aceasta incredere este nevoie de o gandire pozitiva si un dialog interior care sa o sustina.

Pentru a-ti cladi viitorul dorit este nevoie sa te concentrezi asupra prezentului, dar nu poti face asta daca nu accepti trecutul, daca inca esti un prizonier al acestuia.

Nu poti construi ceva, care sa dureze, pe o temelie subreda, dar pentru inceput este nevoie sa te concentrezi pe studierea terenului, deoarece, indiferent de cat de solida este temelia, aceasta se va duce la vale sau se va scufunda, daca nu este construita pe terenul potrivit.

Motivatia dispare pentru ca nu are pe ce sa se sprijine.

Entuziasmul se evapora pentru ca nu este sustinut de credinta, vizualizare, de sistemul de valori potrivit, de visuri proprii . . . de un “de ce” personal.

Stiu ca exista tendinta de a incerca varianta cea mai scurta.

La fel am facut si eu.

Dar la un moment dat am realizat ca nu este cea mai buna strategie.

Incercand sa urc cate 2-3 trepte deodata ajungeam sa ma impiedic sau, datatorita faptului ca ma grabeam, ajungeam sa intalnesc anumite obstacole pe care nu aveam pregatirea necesara sa le depasesc.

Dobandind “instrumentele” necesare, actiunea va veni de la sine.

De la autocunoastere, descoperirea propriului sistem de valori, definirea visurilor, descoperirea vocatiei . . . la intarirea increderii in sine, dezvoltarea inteligentei emotionale, dobandirea unor obiceiuri pozitive . . . alcatuirea unui plan . .  trecerea la actiune.

Toate aceste etape le vei gasi in cartea “Urmeaza-ti fericirea!

Pentru mai multe detalii da un click AICI.

dezvoltare personala

Urmeaza-ti fericirea! 

Cu drag,

Togan Dragos.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *