Superstitiile pot fi pozitive?

superstitiiSuperstitiile sunt catalogate de majoritatea oamenilor ca fiind ceva negativ. Asta se intampla doarece cam toate superstiile pe care le auzim prevestesc o intamplare neplacuta. 

Din punctul meu de vedere putem crea superstitii pozitive. Spun “crea” pentru ca toate superstiile au fost create de oameni si transmise pe cale orala.

Dar hai sa definim termenul de superstitie.

Superstitie – Prejudecata determinata de credinta ca toate cele care se intampla in natura si in societate sunt manifestarea unor forte supranaturale sau ca anumite intamplari sunt prevestiri ale viitorului.

Daca citim cu atentie definitia observam ca o superstitie nu prevesteste ceva rau iar daca inlocuim “forte supranaturale” cu gandirea pozitiva (care poate fi considerata o forta supranaturala) ne putem schimba parerea despre ce poate reprezenta o superstitie.

Daca nu crezi in superstitii este foarte bine, poti lasa lucrurile asa fara a incerca sa-ti formezi superstitii pozitive. 

Daca exista superstitii in care crezi, schimbarea modului in care le vezi te poate ajuta sa scapi de efectele negative ale acestora.

O superstitie, fie ea negativa sau pozitiva poate avea influente semnificative asupra vietii tale. O poate inrautati sau imbunatati. Totul tine de credintele (ca sa folosesc termenul din definitie) pe care ti le formezi.

Acum sa vedem cum poti schimba o superstitie negativa in una pozitiva.

Iti voi spune cum am procedat eu cu “pisica neagra”. Acum multi ani credeam si eu in aceasta superstitie, care pot spune ca mi-a adus numai necazuri. Gandul ca atunci cand o pisica neagra imi taie calea poate insemna ceva rau chiar determina un eveniment neplacut. Am avut aceste ganduri pana intr-o zi, cand satul de aceasta superstitie si de efectele sale mi-am propus, pur si simplu, sa nu mai cred in ea. Mi-am inlocuit credinta. Din acea zi, de fiecare data cand o pisica imi trecea prin fata ma gandeam ca are o semnificatie pozitiva. Imi spuneam in gand ca un eveniment placut va urma sa se intample. Si ma crezi sau nu, chiar a dat rezultate.

Daca la mine s-a putut ma gandesc ca se poate si la alte persoane. 

Tot ce trebuie sa faci este sa-ti schimbi credinta cu privire la superstitii.

O zi fara superstitii negative 🙂

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *