“Testul” Tae Bo

tae boIeri, dupa o perioada destul de lunga de “hibernare”, am reusit sa intrerup sirul momentelor de amanare si am fost sa fac miscare.

Am ales sa incerc un sport nou pentru mine, si anume Tae Bo.

Tae Bo este un sport care imbina miscari din artele martiale cu miscari de aerobic executate destul de rapid pentru o mai buna imbunatatire a formei fizice.

Nu vreau sa va spun prea multe despre acest sport, decat ca este unul foarte antrenant si foarte solicitant. Va scoate “untul” din voi si va lasa in urma un surplus de energie :).

Ceea ce vreau insa, este sa va vorbesc despre cat de repede trece timpul si cat de usor pot apararea in viata noastra schimbari pe care, de cele mai multe ori, nu reusim sa le sesizam decat atunci cand este prea tarziu.

Poate te gandesti ca niciodata nu este prea tarziu, si ca daca ai vointa poti intoarce situatia in favoarea ta in orice moment. Si ai perfecta dreptate, doar ca aceasta vointa de cele mai multe ori nu exista si ajungem sa ne complacem asa cum suntem.

Se spune ca in dezvoltare personala, in evolutia noastra, nu exista perioada de stagnare.

Trebuie sa fim constienti ca nu putem ajunge pana la un anumit punct apoi sa luam o pauza si dupa cateva saptamani/luni sa reluam dezvoltarea personala de unde am ramas.

Acea pauza nu este altceva decat o perioada de regresare.

Am simtit acest lucru pe propria piele. Daca acum sase luni puteam sa fac fata destul de bine unui efort similar cu cel depus la Tae Bo, spre rusinea mea, ieri, nu am reusit sa duc antrenamentul pana la capat. Mai mult de atat, am avut nevoie de vreo zece minute dupa ce am parasit sala ca sa-mi revin si sa pot merge la dus.

Vreau sa mentionez ca in perioada de “hibernare” am avut grija la alimentatie si am mers pe jos destul de mult dar nu a fost suficient si conditia mea fizica a fost afectata considerabil.

Sper ca nu v-am speriat in legatura cu acest sport si ca acceptati provocarea de a-l incerca macar o data.

Acest sport consider ca este un test in ceea ce priveste conditia fizica.

In incheiere as vrea sa va aduc aminte ca este mai usor sa inaintezi zilnic, chiar daca o faci cu pasi marunti, decat sa regresezi si sa fii nevoit sa depui eforturi suplimentare pentru a reveni in punctul in care erai initial.

PS: Te provoc sa faci “testul” Tae Bo si astept sa-mi spui intr-un comentariu cum te-ai descurcat.

Sa ai o zi cat mai frumoasa!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *