Trezitul de dimineata…

trezitul de dimineataVreau sa vin azi cu o mica continuare/completare la articolul “Ce sa faci ca sa ai mai multa energie“. Am vorbit in acest articol despre cat de important este sa-ti rezolvi problemele pe care le ai (daca le ai) cu energia zilnica si spuneam ca acesta este primul pas pe care trebui sa-l faci daca vrei sa aduci schimbari in viata ta.

In articolul de azi vreau sa-ti vorbesc despre trezitul de dimineata si ce influenta poate avea acest obicei asupra vietii tale.

Fara doar si poate, odata implementat acest obicei vei simti o schimbare, vei fi mai productiv, vei avea timp sa faci mai multe lucruri.

Am gasit pe internet diferite metode care te ajuta sa implementezi acest obicei si motivele pentru care ai dori sa faci acest lucru (in mare, cele mentionate de mine mai sus) dar nu am gasit nimic despre starea in care trebuie sa se afle organismul tau cand iti propui sa implementezi acest obicei.

Sa detaliez putin…

Dupa cum am spus in articolul anterior (cel despre energie) corpul nostru produce atata energie cat este obisnuit sa consume. Daca noi ii solicitam pentru o perioada o anumita cantitate de energie el atata va produce si pe viitor, pana ce noi vom schimba ceva.

Atunci cand incercam sa ne trezim mai dimineatza automat ii cerem sa produca mai multa energie intr-un timp mai scurt (deoarece dormim mai putin). Acest lucru va fi ca un soc pentru el si nu va putea produce energia necesara pentru a implementa acest obicei.

Drept urmare nu vom reusi sa ne tinem de decizia luata (ceea ce va scadea increderea in sine) sau chiar daca vom reusi sa ne trezim mai dimineata pentru cateva zile ne vom simti mai obositi pe intreg parcursul zilei si inevitabil vom renunta.

Concluzia…Inainte de a incepe sa implementam un obicei nou trebuie sa ne asiguram ca organismul nostru ne poate asigura energia necesara.

Cum facem acest lucru?

Este clar ca un obicei nou presupune o crestere a consumului de energie. Drept urmare ne apucam de facut miscare (alergat, sala, aerobic etc) si bineinteles ca incepem sa avem grija ce si cat mancam:).

Spor la miscare!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *